Gå direkt till sidans innehåll

Vaccinationskrav införs för nyanställda inom vård och omsorg

Alla som anställs från och med den 21 december inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter ska vara vaccinerade mot covid-19.

– Vaccin räddar liv. Alla behöver ta sin del av ansvaret för att fortsatt bromsa pandemin och minska smittspridningen. Särskilt viktigt är det att skydda våra äldre. Därför har vi fattat beslut om att införa vaccinationskrav vid nyrekryteringar, säger Lennart Nilsson (KD), ordförande i äldrenämnden och kommunalråd.

Vaccinationskravet gäller från och med den 21 december 2021 och omfattar alla nyrekryteringar till kommunens vård- och omsorgsverksamheter: exempelvis äldreomsorg, hemtjänst och omsorg om personer med funktionsnedsättningar. Beslutet omfattar alla typer av nyanställningar: tillsvidareanställningar, visstids- och timanställningar samt praktikanter.

– Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. Det är bra att vi som offentlig arbetsgivare tydligt visar att vi tar ansvar för att skydda samhällets sköraste, säger Dan Engstrand (M), ordförande i socialnämnden och kommunalråd.

För nya medarbetare som, av medicinska skäl eller andra skäl som definieras i grundlag, inte kan ta vaccin kommer det att göras särskild prövning avseende eventuellt undantag.

Uppdaterad information om hur covid-19 påverkar kommunens verksamheter

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp