Gå direkt till sidans innehåll

2019-04-11

"Vad ska vi äta när maten i affären tar slut?"

– Så kan du prata med ditt barn om klimatoro.

Mitt barn är oroligt för klimatförändringarna. Hur gör jag för att ge mitt barn hopp? Hur kan jag hjälpa mitt barn att inte må dåligt? Den 24 april får du verktygen.

– Barnen hör om klimatförändringarna på nyheterna, i skolan eller från vuxna och drar sina egna slutsatser. Det som ofta händer är att barnen fyller i luckorna själva med fantasier och det kan bli hur som helst – ”om ett år kommer det inte finnas någon mat”, säger psykologen Karin Kali Andersson.

Därför är det viktigt att prata med barnen. Fråga vad de har hört och vad de vet, och hjälpa dem att fylla i sina kunskapsluckor.

– Vi som föräldrar behöver bygga upp trygghet genom att lära oss mer. Då har vi chans att möta den oro som kommer komma, säger Karin Kali Andersson.

Den här föreläsningen riktar sig till alla som har barn. Oavsett om ens barn inte bryr sig om det här nu så kanske hen kommer göra det i framtiden. I föreläsningen ingår enkla samtalsövningar med tekniker i hur man lyssnar, speglar, och blir trygg i samtalet.

Karin Kali Andersson är psykolog och medlem i gruppen Klimatpsykologerna. Hon är specialiserad på klimatångest och miljökommunikation och håller föreläsningar och workshops om klimatångest, hållbart beteende och hur stress hänger ihop med klimatfrågan.

Kostnadsfri föreläsning 24 april

Den 24 april klockan 18.30 föreläser Karin Kali Andersson på Folkhögskolan i Jakobsberg om hur du kan prata med ditt barn som har oro eller ångest. Det behöver inte vara oro som är kopplat till klimatet. Verktygen du får, som hjälper dig att prata med ditt barn, fungerar för alla ämnen. Föreläsningen är gratis och vänder sig till dig som har barn från sju år och uppåt. Ungdomar från 14 år är välkomna tillsammans med vårdnadshavare.

Anmäl dig till föreläsningen

Upp