Innehåll

Välkommen på rösträkning efter valet

Solrosor i Järfälla.

När vallokalerna stänger på söndag kväll räknas alla valsedlar i vallokalerna. Det ger ett preliminärt valresultat under valnatten. Därefter sker ytterligare en rösträkning hos kommunen och en slutgiltig rösträkning hos Länsstyrelsen. Rösträkningarna är en offentlig förrättning som alla är välkomna att besöka.

Kommunens rösträkning

På onsdagen efter valdagen räknar kommunens valnämnd brevröster och de förtidsröster som underkänts eller inte redan granskats i vallokal.

När: den 12 juni klockan 08.00
Var: i Järfällasalen i kommunhuset, Jakobsbergs centrum

Länsstyrelsens rösträkning

Länsstyrelse utför den slutgiltiga rösträkningen i valet. Alla valsedlar från länet ska granskas och kontrollräknas på nytt.

När: start den 10 juni 2024 kl. 09.00
Var: Augustendalstorget 6, i Nacka.

Det slutliga valresultatet beräknas vara klart på fredagen den 14 juni.

Läs mer om Länsstyrelsen rösträkning.

 

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp