Gå direkt till sidans innehåll

Viktor Hanson bygger i Barkarby

Järfälla kommun och Byggnadsfirman Viktor Hanson tecknar avtal om markanvisning för ett stadskvarter med 164 bostäder, lokaler för centrumverksamhet i gatuplan och kontor en trappa upp.

Byggnadsfirman Viktor Hanson är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för kvarter 6, etapp IV i Barkarbystaden. Deras tävlingsbidrag är en modern tolkning av stenstaden och bidrar genom kontinuitet och avvägd variation till en tydlighet i stadsrummet. Kvarteret ligger i ett mycket centralt och attraktivt läge vid Barkarbystadens kommande tunnelbanestation, och har intressanta detaljer som kommer att fånga blicken från olika perspektiv och avstånd och bidra positivt till en av Barkarbystadens mest centrala platser.

– Jag säger varmt välkommen till Byggnadsfirman Viktor Hanson som väljer att investerar i Barkarbystaden för tredje gången. Deras tävlingsbidrag stämmer väl överens med vår vision att utveckla en dynamisk, livfull, upplevelserik och hållbar stadsmiljö, säger Vesna Jovic, kommundirektör i Järfälla kommun.

Kvarteret omfattar 17 000 kvm BTA och ligger vid Barkarbystadens tunnelbanestation och granne med ett livfullt gångstråk. Här ska Viktor Hansons utveckla:

 • 164 bostadsrätter/ägandelägenheter
 • Lokaler för centrumverksamheter om 1335 kvm
 • Lokaler för kontor om 170 kvm

– Vi på Viktor Hanson är glada och stolta över att för tredje gången få möjlighet att genomföra ett bostadsprojekt i Barkarbystaden. Det är roligt att återigen tillsammans med Järfälla kommun få genomföra våra och kommunens tankar att med god arkitektur, hög kvalitet och med hållbarhet i fokus skapa nya bostäder i ett av Stockholmsregionens mest expansiva områden säger Lars Benton, VD på Byggnadsfirman Viktor Hanson AB.

Byggstart sker preliminärt Q3 2022.

Läs mer om markanvisningstävlingen

Om avtalet

Avtal om markanvisning för kvarter 6, etapp IV i Barkarbystaden mellan Järfälla kommun och Byggnadsfirman Viktor Hanson AB tecknades måndagen den 21 juni 2021.

Om stadsutvecklingsområdet i Barkarby

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2035. Inom stadsutvecklingsområdet pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV, Barkarbystaden X, Veddesta I och Veddesta III samt detaljplanearbete för detaljplanerna Veddesta II och Veddesta IV.

I området runt Barkarbystadens kommande tunnelbana och Viktor Hansons kvarter har Järfälla avtal med flera byggaktörer med långt framskridna planer:

 • Byggvesta bygger ett kvarter om 17 000 kvm med äganderätter, hyresrätter och kommersiella lokaler.
 • Credentia, K2A och Svenska Studenthus bygger ett kvarter med studentbostäder, förskola, bostadsrätter och kommersiella lokaler i ett kvarter om 25 000 kvm.
 • JM bygger ett kvarter om 18 000 kvm med äganderätter och lokaler för centrumverksamheter. Byggstart planeras till hösten 2021.
 • Sveaviken bygger ett kvarter om 25 000 kvm med bostadsrätter, studentbostäder, förskola och kommersiella lokaler. Sveaviken har också markanvisningsavtal för ett kvarter om 16 500 kvm med bostadsrätter/ägarlägenheter samt bokaler och lokaler för kommersiell verksamhet. Byggstart planeras till 2022.
 • Botrygg har markanvisningsavtal för ett kvarter om 17 500 kvm och planerar för bostäder och kommersiella lokaler. Byggstart planeras till hösten 2021.
 • Ikano Bostad har markanvisningsavtal om 18 500 kvm och planerar för bostadsrätter kommersiella lokaler. Byggstart planeras till 2022.
 • Resona har markanvisningsavtal för ett kvarter om 27 000 kvm och planerar för kontor, co-working, kommersiella lokaler, restaurang, café, bostäder och co-living. Byggstart planeras till 2021.
 • Selvaag Bostad har markanvisningsavtal för ett kvarter om 19 000 kvm och planerar för bostadsrätter utifrån konceptet Selvaag Pluss. Byggstart planeras till 2023.
 • Titania har markanvisningsavtal för ett kvarter om 24 000 kvm och planerar för lägenheter och stadsradhus upplåtna som bostadsrätter/äganderätter, lokaler för handel, restaurang och en förskola. Byggstart planeras till 2023.
 • Åke Sundvall investerar i Barkarbystaden för tredje gången och har markanvisningsavtal för tre kvarter om totalt 73 500 kvm och planerar för bostäder, större dagligvarubutik, kontor för enmans- eller fåmansföretag, vård- och hälsoverksamheter, kommersiella lokaler och restaurangstråk. Byggstart planeras till hösten 2021.
 • Wallenstam har markanvisningsavtal för ett kvarter om 22 500 kvm och planerar för bostäder och kommersiella lokaler. Byggstart planeras till 2022.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp