På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Anpassa webb­platsen

Webbplatsen är byggd för att vara så tillgänglig så möjlig för så många så möjligt, både för syn­skadade och för personer med andra funktions­ned­sättningar.

På Järfälla kommuns webbplats finns ingen separat funk­tion för att anpassa webb­platsen. Du som besökare kan istället med hjälp av din webb­läsare anpassa webb­platsens utseende. De an­pass­ningar du gör i din webbläsare fungerar även på andra webb­platser som är ut­vecklade med fokus på tillgänglighet.

Anpassa textstorlek

Med hjälp av din webbläsares inbyggda funktioner kan du ändra storleken på texten på webbplatsen. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Du kan även ändra textstorleken i webbläsarens menyer. Se din webbläsares hjälpavsnitt för mer information.

Anpassa teckensnitt

I de flesta moderna webb­läsare kan du själva välja vilket teckensnitt som ska användas på webb­platserna du besöker.

Internet Explorer

Välj "Internetalternativ" på menyn "Verktyg".

Firefox

Välj "Inställningar" på menyn "Verktyg". Klicka därefter på "Innehåll".
Se din webbläsares hjälp­avsnitt för mer information.

Anpassa färger

I de flesta moderna webb­läsare kan du själv påverka vilka färger som används på webbplatserna du besöker.

Internet Explorer

Välj "Internetalternativ" på menyn "Verktyg".

Firefox

Välj "Inställningar" på menyn "Verktyg". Klicka därefter på "Innehåll".
Se din webbläsares hjälp­avsnitt för mer information.

Andra anpassnings­möjligheter

Flera webbläsare har en inbyggd zoom-funktion. Det gör det enkelt för dig att snabbt förstora eller för­minska hela webbplatsen rent visuellt.

Du kan i en del webbläsare ställa in hur du vill att länkar ska hanteras, t.ex. om länkarna ska öppnas i nya fönster eller i nya flikar.