Innehåll

För dig som är utsatt för våld

Har du hotats, blivit slagen, kontrollerad, isolerad eller utsatt för övergrepp hemma eller av någon du känner? Här hittar du information om var du kan få stöd och hjälp.

Socialtjänsten i Järfälla

Service­center hjälper dig att komma i kontakt med socialtjänsten för stöd och hjälp, akut eller långsiktigt. Vi har tystnadsplikt.

Ring 08-580 285 00, tonval 2

Informationsfilm om Relationsvåldsmottagningen

Relationsvåldsmottagningen

Relationsvåldsmottagningen vänder sig till dig som är utsatt för våld i nära relation. Vi erbjuder upp till tio stödjande och bearbetande samtal. Du kan vara anonym och samtalen är kostnadsfria. Vi har tystnadsplikt.

Telefontider

Måndagar kl. 11.00–12.00

Onsdagar kl. 13.00–14.00.

Övriga tider kan du lämna namn och nummer och du önskar att bli uppringd.

Ring 08-580 245 50

Du kan också maila till oss.

E-post: relationsvaldsmottagningen@jarfalla.se

Relationsvåldsmottagningens webbplats

Järfälla Kvinnojour

Järfälla Kvinnojour finns för kvinnor som utsatts för hot eller våld i en nära relation. Kvinnojouren kan erbjuda samtals­stöd, praktiskt stöd, rådgivning och skyddat boende.

Ring 08-580 269 00

Järfälla kvinnojours webbplats

Mer om kvinnojourer

Brottsoffer­jouren Norrort

Brottsoffer­jouren hjälper dig som drabbats av brott, blivit vittne till brott, är anhörig eller närstående till någon som drabbats av brott. Här får du hjälp att prata om och bearbeta det som hänt.

Brottsofferjouren kan också hjälpa till med försäk­rings­frågor och frågor som rör rättsprocessen. Hjälpen är kostnadsfri, och du kan vara anonym. Det förs inga journaler.

Kontakta Brottsofferjouren

Telefon: 08-591 272 00 (vardagar kl. 09.00–16.00)

E-post: norrort@boj-stockholm-gotland.se

Brottsofferjouren Norrorts webbplats

Dölj ditt besök

Dina besök på olika webbsidor sparas i webbläsaren. För att dölja vilka webbsidor du har besökt kan du radera historik och lagrade sidor i din webbläsare. Hur du raderar historiken beror på vilken webbläsare du använder och om du använder dator, mobil eller surfplatta.

Observera! Även om det efter rensning inte kommer att synas vilka sidor du har besökt, så finns det en möjlighet att någon annan person som regelbundet använder datorn kan se att en rensning har gjorts.

Generella tips

Öppna webbläsaren och gå till menyn. På en mobil eller surfplatta brukar menyn vara i botten av webbläsaren. På en dator brukar menyn vara uppe i högra hörnet. Menyn brukar ha en av följande symboler:

  • tre prickar
  • tre streck
  • en öppen bok
  • ett kugghjul

Klicka på ordet "Historik" eller "Säkerhet" eller en symbol som ser ut som en klocka när du har öppnat menyn. Då brukar det komma upp en lista med sidorna du har besökt.

Du kan ta bort all information, eller välja själv vilka sidor du vill ta bort. Det gör du genom att markera sidorna du vill ta bort innan du klickar på radera eller ta bort.

Vissa webbläsare ger dig några alternativ på vad för typ av information som ska tas bort. Kryssa i webbhistorik om du vill ta bort alla sidor du har varit inne på.

Surfa utan att spara information

Genom att välja vad som kallas privat surfning, InPrivate-surfning eller inkognitofönster så kan du surfa utan att informationen om vilka sidor du besöker sparas. Då behöver du inte rensa webbhistoriken.

Du kommer åt privat surfning genom att gå till menyn på webbläsaren. På vissa webbläsare kommer privat läge upp direkt i menyn, på vissa måste du välja inställningar för att sedan kunna välja privat läge.

Använder du Safari behöver du inte gå in i menyn. På telefon eller surfplattan trycker du på nytt fönster-ikonen (två fyrkanter som ligger på varandra) och välj sedan läget "Privat". På dator trycker du på "Arkiv" högst upp och sedan "Nytt privat fönster".

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.



Upp