Syssel­sättning för dig med psykisk funktions­nedsättning

Du som har en psykisk funktions­nedsättning kan ha rätt till arbets­verksamhet och syssel­sättning. Din hand­läggare kan vägleda men inte välja åt dig.

Till dig som ska välja sysselsättningPDF

Du väljer själv syssel­sättning

De företag och verksamheter som du kan välja mellan presenteras nedan och är godkända av kommunen.

Funkisgruppen

"Vi vill motivera dig som deltagare att utforma en praktik­önskan utifrån dina egna idéer och önskemål. Praktiken är oavlönad och ger dig möjlighet få prova på något som du är intresserad av och motiverad till. Vi erbjuder också riktiga arbets­uppgifter i en anpassad arbetsmiljö."

Lokaler: Korta Gatan 7, 9 tr, i Solna strand och Girovägen 13 i Järfälla.
Telefon: 08-522 501 60 (Solna) och 072-373 41 75  (Järfälla)

Webbplats Funkisgruppenlänk till annan webbplats

Infoblad Funkisgruppen JärfällaPDF

Infoblad Funkisgruppen SolnaPDF

Järfälla dagliga syssel­sättning

"Vi är till för dig som har en psykosocial funktions­nedsättning och behöver en meningsfull syssel­sättning eller ett stöd för att börja eller återgå till arbete eller ut­bildning. Du kan delta i arbets­grupper med olika inriktning såsom trädgård, kök, bageri, färg och form, kläd­försäljning, snickeri eller utegrupp med olika uppdrag för kommunen."

Lokaler: Engelbrektsvägen 45, Frihetsvägen 12 och Källtorpsvägen 10 i Järfälla
Telefon: 08-580 294 76 eller 08-580 28918

Webbplats Järfälla dagliga sysselsättninglänk till annan webbplats

Infoblad Järfälla dagliga sysselsättningPDF

Misa Fridhemsplan

"På Misa arbetar vi med att personer med psykisk samt social ohälsa ska kunna hitta en lämplig syssel­sättning på den öppna arbets­marknaden. Vår verksamhet bygger på att ta tillvara på dina egna idéer, intressen, resurser och kompetenser. Vi arbetar enligt metoden IPS – individual placement & support."

Lokaler: S:t Göransgatan 84, 300 meter från Fridhemsplans tunnelbana

Webbplats Misa Fridhemsplanlänk till annan webbplats

Infoblad Misa FridhemsplanPDF

Nytida sysselsättning

"Nytida sysselsättning är till för dig som har en psyko­social funktions­nedsättning och behöver en menings­full syssel­sättning. Vi har hälso­grupper, där vi bland annat pratar kost, sömn, lagar mat, promenerar och tränar styrke­träning. Vi har en natur- och kultur­grupp, som gör utflykter samt skapande verksamhet."

Lokaler: Frihetsvägen 58 i Jakobsberg
Telefon: 08-580 136 00

Webbplats Nytida sysselsättninglänk till annan webbplats

Infoblad Nytida sysselsättningPDF

Så ansöker du

Kontakta servicecenter på telefon 08-580 285 00, tonval 1 så får du tala med en handläggare som kan hjälpa dig att ansöka.

Senast uppdaterad: 2018-10-29