På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Stöd till anhöriga

Det är viktigt att du som vårdar en an­hörig eller närstående får tillräckligt stöd. Kommunen erbjuder en del avlastande insatser som du kan ansöka om att få. På anhörigportalen hittar du all infor­mation på ett ställe.

Anhörigportalen hjälper dig

Järfälla kommun och lokala anhörigföreningar har till­sammans skapat en webb­plats för dig som är anhörig. Du hittar information, tips och förklaringar och har möjlighet att komma i kontakt med andra i samma situation.

Gå till Anhörigportalenöppnas i nytt fönster

Stöd för dig som är anhörig

Järfälla kommun erbjuder många olika stödinsatser:

Avlösning i hemmet

Dagverksamhet för äldre

Korttidsplats för äldre

Omvårdnads­bidrag

Omvårdnads­bidrag kan ges till dig som anhörig som gör ett omsorgs­arbete åt funk­tions­nedsatt eller äldre person, som annars skulle utföras av hem­tjänsten. Hit räknas inte hushålls­arbete som inköp, matlagning, städning, tvätt och annat som man vanligtvis gör för att stödja och hjälpa varandra. Hjälpen ska främst gälla personlig omvårdnad. 

Kontakta kundtjänst om du har frågor om omvårdnads­bidrag:
Telefon: 08-580 285 00, tonval 2 (socialtjänst).

Anhörigkonsulent

Järfälla kommun har en anhörig­konsulent dit du som vårdar eller stöttar en anhörig i hemmet (äldre eller funk­tions­hindrad) kan vända dig. Anhörig­konsulenten kan hjälpa dig med råd­givning, informations­samtal eller hjälp att hitta till rätt instans samt hur du får tid till dig själv och din egen hälsa. Det vanligaste är att du får hjälpen via en anhörig­cirkel. Men enskilda samtal för råd och information kan också ges.

Läs mer om anhörigkonsulentenöppnas i nytt fönster

Anhörigcirkel

Genom att delta i en anhörig­cirkel kan du få information om vad du kan få för stöd och hjälp, vart du kan vända dig i olika situationer. Här kan du också utbyta erfarenheter med personer som är i lik­nande situation, samt sist men inte minst få en trevlig samvaro utan krav.

Läs mer om anhörigcirkel och anhörigstödöppnas i nytt fönster