På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Äldre­boende

Du kan ansöka om att flytta till äldre­boende när hem­tjänstens in­satser inte längre räcker till för att du ska vara till­räckligt trygg och säker hemma. Din hand­läggare hjälper dig.

Så ansöker du om äldre­boende

Din handläggare hjälper dig att ansöka om plats på äldre­boende. Om du har frågor om äldre­boende kan du även kontakta Service­center på telefon: 08-580 285 00, tonval 1 (äldreomsorg).

Om du får en plats på ett äldre­boende har du rätt att få flytta dit inom tre månader från besluts­datum. Du kan inte välja äldre­boende men vi tar hänsyn till dina önske­mål.

Läs mer om att flytta till äldreboende

Avgifter för äldreboende

Bostads­anpassning

Om huset du bor i saknar hiss eller andra viktiga funktioner kan du behöva flytta eller anpassa din bostad till de behov du har. Bostads­anpassnings­bidrag är ett ekonomiskt bidrag som ska användas till att anpassa ditt hem så att du kan bo kvar.

Läs mer om bostads­anpassning

Senior­boende?

Seniorboende är en typ av bostad som har äldre per­soner som målgrupp oftast ska man vara 50/55 år eller äldre. Kommunen har inga egna senior­boenden men det finns privata alternativ i Järfälla, både bostads­rätter och hyres­rätter.