På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Boende med särskild service

Om du har ett stort behov av omvårdnad och behöver hjälp dygnet runt, finns möjlighet att bo med särskild service.

Boende för vuxna

Bostad med särskild service för vuxna finns som grupp­bostad, servicebostad eller annan särskilt anpassad bostad.

  • I en gruppbostad ligger lägenheter tillsammans, med gemensamma ut­rymmen. Du får service och omvårdnad under alla tider på dygnet. Personal finns på plats.
  • I servicebostad ligger lägenheterna nära var­andra och nära gemen­samma utrymmen. Personal finns på plats under dagtid. Om det inte finns nattpersonal får du hjälp av kommunens natt­patrull.

Avgifter

Om du bor i en grupp­bostad eller service­bostad enligt SoL och LSS måste du själv betala din hyra, mat, el och hem­försäkring.

Boende för barn och ungdomar

I vissa fall behöver barn med funktions­nedsättning bo i annat hem än hos föräld­rarna. Då finns möjlighet att bo i familje­hem, grupp­bostad eller elevhem. Prata med din hand­läggare eller Service­center om du vill veta mer.

Korttids­boende

Barn och i vissa fall vuxna med funktionsnedsättning kan få möjlighet att bo en kortare tid på ett korttids­boende. På ett korttids­boende får du avkoppling och miljö­ombyte samtidigt som dina anhöriga får avlastning i hemmet.

Du har ett eget rum och det finns tillgång till gemen­samma utrymmen. Att bo på ett korttids­boende kan för ungdomar vara ett led i att bryta kontakten med för­äldrar. Det kan även bidra till personlig utveckling.

Var bor man?

Bostäderna finns i villor, rad­hus eller fler­familjs­hus på flera platser i kommunen. De drivs av kommunen i egen regi eller på entreprenad.

Så ansöker du

Kontakta din handläggare eller ring Servicecenter så får du hjälp.
Telefon: 08-580 285 00, välj tonval 2 (Socialtjänst)

Om du behöver ansöka om bostad med särskild service och bor utanför Järfälla, hittar du ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster här.