Ekonomi och
försörjnings­stöd

Alla kan någon gång i livet behöva hjälp att reda ut ekonom­iska problem. Det kan till exempel handla om att du har stora skulder eller vill söka försörjnings­stöd. 

Ofta kan det räcka med att du får rådgivning. Men i sista hand finns det också stöd som du måste ansöka om för att få del av. Klicka på länkarna för att läsa mer.

Frågor och svar om försörjnings­stöd

Budget- och skuld­råd­givning

Räkna ut om du har rätt till försörjnings­stödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Försörjnings­stöd till studerande

Söka för­sörjnings­stöd

Om du vill söka försörjnings­stöd eller annat ekonomiskt bistånd ska du först kontakta kommunens service­center. Servicecenter gör en första bedömning kring din ekonomi och om du kan klara av din egen försörjning. Om du har svårt att klara din försörjning bokas du in på en tid hos Försörjningsstödsenheten. Där görs en grundutredning av din ekonomi och vid det besöket kan även en ansökan om försörjningsstöd göras. De kan även svara på dina frågor.

Blankett för grundansökan om försörjnings­stödPDF

Blankett för återansökan om försörjningsstödPDF

Servicecenter hjälper dig

Om du behöver råd och stöd, kontakta kommunens service­center. Du får prata med en social­sekreterare med tystnads­plikt som hjälper dig.
Telefon: 08-580 285 00, tonval 2 för socialtjänsten.

Social­tjänsten i Kvarn­huset

Om du behöver lämna en blankett, ska träffa en social­sekreterare eller hand­läggare, välkommen till social­förvalt­ningen i Kvarnhuset.
Adress: Vibblabyvägen 3 i Jakobsberg.

Anmäl dig i receptionen. Den ligger en trappa upp i huset.

Öppettider

Måndag-onsdag kl 08.00-16.45
Torsdag kl 0800-18.45
Fredag kl 08.00-15.00
Lunchstängt varje dag kl 11.30-12.30

Senast uppdaterad: 2018-01-10

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?