Familje­hem till barn och ungdomar

Vi har behov av fler familje­hem för barn och unga i kommunen. Första steget för dig som är intresserad är att fylla i en intresse­anmälan.

Familjehems­gruppen i Järfälla arbetar med att rekrytera, utreda och utbilda nya familje­hem för barn och tonåringar. Vi arbetar också med att följa upp, stötta och vägleda familje­hemmen.

Vill du bli familjehem?

Alla som vill bli familje­hem måste först utredas grundligt. Det gör vi utifrån barnets bästa. Första steget är att du/ni får fylla i en intresse­anmälan och svara på några frågor. Vi kräver att man har en stabil livssituation. 

Gör så här:

Börja med att fyll i din intresseanmälan via webbformuläretlänk till annan webbplats

Vad händer sedan?

Utredningsprocessen tar mellan 3-4 månader och innefattar bland annat hem­besök, enskilda samtal, samtal med barn i familjen, djup­intervjuer, referens­tagning och registerutdrag med hjälp av fullmakt.

Fullmakt tar vi för barnets bästa

Fullmakten behöver vi för att få er tillåtelse att hämta in registerutdrag från Polisen, Kronofogde­myndigheten, Försäkrings­kassan samt social­registret. I princip krävs att man inte förekommer i något av dessa register. Det gör vi utifrån barnets bästa.

Här kan du läsa mer om att vara familjehem

Senast uppdaterad: 2018-09-19

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?