Familje­hem till ensam-kommande barn och unga

Järfälla behöver fler familje­hem för ensamkommande barn och ungdomar som kommer till vår kommun. Första steget för dig som är intresserad är att fylla i en intresse­anmälan.

Bli familjehem - intresseanmälan

Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan om du är intresserad av att bli familjehem.
Vi hör av oss med mer information så snart det är möjligt.
Personuppgiftslagen (PuL) och dataskyddsförordningen fr. o. m. 25 maj 2018. *

Vad krävs för att bli familjehem?

Barnen som behöver familjehem är ofta pojkar 13-18 år. De behöver kärleks­fulla och stabila vuxna, som med tålamod och tid vill vara deras förebild. Vuxna som kan lotsa in barnet i det svenska sam­hället, träna svenska språket, stötta skolgång, fritids­aktiviteter och eventuell sjukvård.

I uppdraget ingår att ha löpande kontakter om barnet med myndigheter, god man eller särskilt för­ordnad vårdnadshavare.

För att passa som familjehem ska du ha en stabil livssituation. Det innebär att vi inte kan rekommendera dig att bli familje­hem om ni ligger i skilsmässa, väntar barn, har sjukdom i familjen eller har planer på att flytta. Om du har egna barn under 3 år är du inte lämplig som familjehem just nu eftersom små barn alltid har ett stort behov av sina föräldrar.

Vad händer när jag har fyllt i intresseanmälan?

När du lämnat ditt intresse hör vi av oss till dig så snart det är möjligt. Du som vill bli familje­hem måste först utredas. Det gör vi utifrån barnets bästa. Det  innebär bland annat att vi gör hem­besök hos dig och pratar med dig, din partner och eventuella barn i familjen. Vi tar också referenser och kontrollerar dig i olika belastningsregister.

Senast uppdaterad: 2017-08-23

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?