På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Familje­hem till ensam-kommande barn och unga

Järfälla behöver fler familje­hem för ensamkommande barn och ungdomar som kommer till vår kommun. Första steget för dig som är intresserad är att fylla i en intresse­anmälan.

Vad krävs av dig?

Barnen som behöver familjehem är ofta pojkar mellan 13 och 18 år. De behöver kärleks­fulla och stabila vuxna, som med tålamod och tid vill vara deras förebild. Vuxna som kan lotsa in barnet i det svenska sam­hället, träna svenska språket, stötta skolgång, fritids­aktiviteter och eventuell sjukvård.

I uppdraget ingår också kontakter med myndigheter, god man eller särskilt för­ordnad vårdnadshavare.

För att passa som familjehem ska du ha en stabil livssituation. Det innebär att vi inte kan rekommendera dig att bli familje­hem om ni ligger i skilsmässa, väntar barn, har sjukdom i familjen eller har planer på att flytta. Om du har egna barn under 3 år är du inte lämplig som familjehem just nu eftersom små barn alltid har ett stort behov av sina föräldrar.

Fyll i en intresseanmälan här på webben.

Vad händer sedan?

Du som vill bli familje­hem måste först utredas. Det gör vi utifrån barnets bästa. Det  innebär bland annat hem­besök, samtal med dig och eventuella barn i familjen, referens­tagning och registerutdrag.

Senast uppdaterad: 2017-08-23