Familje­hem till ensam-kommande barn och unga

Järfälla behöver fler familje­hem för ensamkommande barn och ungdomar som kommer till vår kommun. Första steget för dig som är intresserad är att fylla i en intresse­anmälan.

Vad krävs av dig?

Barnen som behöver familjehem är ofta pojkar mellan 13 och 18 år. De behöver kärleks­fulla och stabila vuxna, som med tålamod och tid vill vara deras förebild. Vuxna som kan lotsa in barnet i det svenska sam­hället, träna svenska språket, stötta skolgång, fritids­aktiviteter och eventuell sjukvård.

I uppdraget ingår också kontakter med myndigheter, god man eller särskilt för­ordnad vårdnadshavare.

För att passa som familjehem ska du ha en stabil livssituation. Det innebär att vi inte kan rekommendera dig att bli familje­hem om ni ligger i skilsmässa, väntar barn, har sjukdom i familjen eller har planer på att flytta. Om du har egna barn under 3 år är du inte lämplig som familjehem just nu eftersom små barn alltid har ett stort behov av sina föräldrar.

Fyll i en intresseanmälan här på webben.

Vad händer sedan?

Du som vill bli familje­hem måste först utredas. Det gör vi utifrån barnets bästa. Det  innebär bland annat hem­besök, samtal med dig och eventuella barn i familjen, referens­tagning och registerutdrag.

Senast uppdaterad: 2017-08-23

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?