På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kontakt­familj eller kontakt­person

Vi har behov av fler kontakt­familjer eller kontakt­personer till barn och unga i kommunen. Första steget för dig som är intresserad är att fylla i en intresse­anmälan.

Familjehems­gruppen i Järfälla arbetar med att rekrytera och utreda nya kontakt­personer och kontakt­familjer för barn och ton­åringar. De arbetar också med att följa upp, stötta och väg­leda de som träffar eller tar emot barn och unga i sitt hem.

Vill du ha kontakt­uppdrag?

Alla som vill bli kontakt­familj eller kontakt­person måste först utredas. Det görs utifrån barnets bästa. Första steget är att du/ni får fylla i en intresse­anmälan och svara på några frågor.

Gör så här

Börja med att fylla i din intresseanmälan via vårt webbformulär

Vad händer sedan?

Utredningsprocessen tar mellan 3-4 månader och innefattar bland annat hem­besök, enskilda samtal, samtal med barn i familjen, djup­intervjuer, referens­tagning och register­utdrag med hjälp av fullmakt.

Fullmakt tar vi för barnets bästa

Fullmakten behöver vi för att få er tillåtelse att hämta in register­utdrag från Polisen, Kronofogde­myndigheten, Försäkrings­kassan samt social­registret. I princip krävs att man inte före­kommer i något av dessa register. Det gör vi utifrån barnets bästa.

Här kan du läsa mer om att vara kontaktperson eller kontaktfamilj

Upp