Volontär för äldre

Genrebild på kvinnlig volontär som läser för en kvinnlig pensionär.

Som volontär för äldre är du till stor nytta och glädje för andra samtidigt som du själv växer som människa.

Vad gör en volontär?

Du kan själv påverka vad du bidrar med som volontär. Kanske har du ett intresse eller kunskaper om språk och kultur som kan komma till nytta? Uppdraget är helt idéellt och du ska drivas av en vilja att göra gott och en nyfikenhet på andra människor.

Exempel på volontär­uppdrag:

  • Promenad- eller fika­sällskap
  • Besöka ett äldre­boende eller mötes­plats
  • Högläsning för en grupp

Hur går det till?

Du som blir volontär får hjälp att komma igång av Järfällas volontär­samordnare. Vi träffas och pratar om vad du vill göra och försöker matcha dig med en person eller en uppgift som passar. Oftast följer vi med dig vid första tillfället.

Du avgör själv hur ofta du har tid att vara volontär och sköter ditt uppdrag med stort eget ansvar. Några gånger om året träffar du andra volontärer för social samvaro och olika före­läsningar.

Volontär i Järfälla är ett komplement till Järfällas ordinarie verksamhet och ersätter inte hemtjänst eller annan hjälp som ges av ut­bildad och avlönad personal. Verksamheten är en del av Järfälla Hemstöd.

Vill du ha besök av en volontär?

Anmäl dig som volontär

Anmäl dig som volontär via vårt webbformulär

Du kan ställa frågor via e-post

eller via telefon 08-580 280 15.

Senast uppdaterad: 2017-10-13

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?