Överförmyndaren

En god man eller en förmyndare är en person som ger en medmänniska stöd på olika sätt. Överförmyndaren är en myndighet som kontrollerar gode män, förvaltare och förmyndare. Vi utfärdar också förvaltarfrihetsbevis.

Kontakt

Järfälla och Upplands-Bro har varsin politisk vald överförmyndare och ett gemensamt kansli som ligger i Jakobsbergs centrum. 

E-post: overformyndarkansliet@jarfalla.se

Telefon: 08-58028500. Du kan lämna meddelande till kansliet via kommunens servicecenter.

Postadress: Överförmyndaren, 177 80 Järfälla 

Förvaltarfrihetsbevis

Förvaltarfrihetsbevis är ett bevis på att du inte har förvaltare. Beviset kan behövas när du ansöker om tillstånd från vissa myndigheter.

Om du är folkbokförd i Järfälla eller Upplands-Bro och behöver ett förvaltarfrihetsbevis kontaktar du överförmyndaren. Meddela att det gäller förvaltarfrihetsbevis samt namn, adress och personnummer. Därefter skickar vi förvaltarfrihetsbeviset till din folkbokföringsadress.

Vad innebär god man och förvaltare?

Godmanskap och förvaltarskap ska bara anordnas om det inte går att hitta mindre ingripande åtgärder. Här kan du läsa mer om vad det innebär att ha god man och förvaltare.

God man eller förvaltare - vad det innebäröppnas i nytt fönster

För dig som är god man eller förvaltare

Du som är god man eller förvaltare hittar mer information och blanketter som du behöver i ditt uppdrag nedan.

För dig som är god man eller förvaltareöppnas i nytt fönster

Förmyndare till barn under 18 år

Fram till det att ett barn fyller 18 år ska det finnas någon som beslutar om barnets ekonomiska och juridiska frågor. Vanligtvis är det barnets föräldrar som är förmyndare.

Läs mer om att vara förmyndare

God man för ensamkommande barn

Läs mer om vad det innebär att företräda ett ensamkommande barn som god man.

God man för ensamkommande barnöppnas i nytt fönster

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?