Boende­stöd - du väljer

Boendestöd erbjuds dig som behöver stöd och råd för att klara din vardag. Troligen klarar du av "sysslan" själv, men behöver hjälp att komma igång. Du som är be­viljad boendestöd får själv välja vilken ut­förare som ska hjälpa dig med boende­stöd. Din hand­läggare kan vägleda, men inte välja åt dig.

Boendestödjarna kan hjälpa dig att strukturera upp det som behöver göras i hemmet. De kan också vara ett stöd i kontakten med myndigheter. Om du behöver träna på att vistas på offentliga platser kan du få stöd med det.

Vem har rätt till boende­stöd?

Boendestöd för äldre eller personer med funktions­ned­sättningar är en behovs­prövad insats enligt social­tjänst­lagen. Du ansöker hos kommunens hand­läggare som utreder och beslutar uti­från gällande lagstiftning om du har rätt till stöd­insatsen och i vilken om­fattning. Insatsen är avgifts­fri.

Ansök om boende­stöd

Kontakta kommunens service­center telefon 08-580 285 00, tonval 1 (äldre­omsorg och funktions­nedsättning).

De utförare och verksamheter som du får välja mellan är godkända av kommunen.

Till till dig som ska välja boende­stödPDF

Välj mellan dessa boende­stödjare

Vård och omsorg, kommunens eget alternativ

"Vi utgår från vad du behöver och tillsammans med dig utformar vid stödet så att vi tar vara på och stärker dina egna förmågor. Vår personal har olika bakgrund och språk­kunskaper."
Telefon: 08-580 297 07

Webbplatslänk till annan webbplats

InfobladPDF

Ansvarsfull omsorg

”För oss är kvalitet samt nöjda brukare målet med vårt dagliga arbete.”
Telefon: 08-502 505 86

Webbplatslänk till annan webbplats

InfobladPDF

Funkisgruppen

"Vi har som mål att göra det möjligt för dig att bo i egen lägenhet och att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån dina egna förut­sätt­ningar och behov. Genom ett väl utvecklat kontakt­manna­skap erbjuds du en social och praktisk stöd­insats som syftar till att stärka förmågan att hantera vardagslivet."
Telefon: 08-522 501 62

Webbplatslänk till annan webbplats

InfobladPDF

Abamea Center

"Vi har gedigna kunskaper inom NPF-området och lång erfarenhet av funktionsvariationer som autism, Asperger syndrom, ADHD, Tourettes syndrom samt psykiatrisk tilläggsproblematik som ångest, självskadebeteende."
Telefon: 070-003 03 06 

Webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

InfobladPDF

1:a aktiva valet

"Vår grund­läggande idé är att personer med funktions­ned­sättning oavsett ålder ska kunna vara delaktiga i samhället. I vårt dagliga arbete är målet att du som kund ska vara delaktig i din vård och omsorg."
Telefon: 08-768 32 32

Webbplatslänk till annan webbplats

InfobladPDF

Real Omsorg i Stor­stockholm AB (ROSSAB)

"Med Real omsorg i Stor­stockholm AB (ROSSAB) som utförare får du en okomp­licerad omsorg. Du står i direkt kontakt med din sam­ordnare och en rak kommu­nikation gör att vi kan agera och åtgärda snabbt. Vår verksamhet är välplanerad med personal som har lämplig socionom- och under­sköterske­kompetens. Vi arbetar med hjärtat och värnar om att du får den hjälp du beviljats på dina villkor."
Telefon: 08-60 90 500

Webbplatslänk till annan webbplats

InfobladPDF

Mångkulturell hemtjänst i Stockholm AB

"Mångkulturell Hemtjänst AB i Stockholm är ett mång­kulturellt företag som sätter människan i centrum. Företagets filosofi är att alla har samma värde och rätt till samma service och omsorg. Vår personal talar olika språk samt har olika kulturella/et­niska bakgrund."
Telefon: 08-594 619 60

Webbplatslänk till annan webbplats

InfobladPDF

Senast uppdaterad: 2018-11-22

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?