Färdtjänst

För dig som har en funktionsnedsättning och inte kan resa med kollek­tiva färd­medel kan färdtjänst vara alternativ. Du kan också ansöka om turbunden resa eller parkeringstillstånd.

Så ansöker du om färd­tjänst

  1. Ordna ett läkar­intyg som styrker ditt behov av färd­tjänst.
  2. Skicka läkar­intyget till kommunens service­center (se adress nedan).
  3. Därefter får du en ansöknings­blankett hem­skickad. Fyll i blanketten och skicka den tillsammans med ett foto på dig till service­center.
  4. Du får sedan en tid för att träffa kommunens hand­läggare.
  5. Handläggaren skickar sin utredning till Färd­tjänst­nämnden som fattar beslut om du får färdtjänst.

Adress

Järfälla kommun
Järfälla service­center/Färd­tjänst
177 80 Järfälla

Beställ blankett om färd­tjänst

Om du hellre vill börja med att fylla i ansöknings­­blanketten kan du beställa den direkt så skickar vi den hem till dig.

Du kan även ringa oss på 08-580 285 00, tonval 1 (äldreomsorg och funktions­nedsättning).

Förnyelse av färdtjänst

Vid förnyelse av färdtjänst gör du på samma sätt som ovan, men du behöver inte skicka med foto igen.

Riks­färdtjänst

Riksfärdtjänst finns för dig med funktionsnedsättning som behöver resa på ett kostsamt sätt utanför länet och inom Sverige. Riksfärd­tjänst utreds och beviljas av kommunen. För resan får du betala en avgift.

Så ansöker du om riks­färd­tjänst

Ansök genom att kontakta din bistånds­bedömare eller kommunens servicecenter på 08-580 285 00, tonval 1 (äldreomsorg och funktions­nedsättning).

Turbundna resor

Du som inte kan åka med kommunala färd­medel till exempel mellan bostad och daglig verksamhet eller kort­tids­vistelse kan få så kallad tur­bunden resa. Resan genom­förs efter planerade regel­bundna dagar och tider. Resan är från och med 2015 avgiftsfri.

Så ansöker du om tur­bundna resor

Ansök genom att kontakta din bistånds­bedömare eller kommunens servicecenter på 08-580 285 00, tonval 1 (äldreomsorg och funktions­nedsättning).

Har du behov av led­sagare?

Om du har behov av hjälp under din färdtjänst­resa kan du ansöka om att få ta med en ledsagare.

Beställnings­formulär för färdtjänstblankett

Kontakt

Har du frågor kan du alltid ringa oss på telefon 08-580 285 00, tonval 1. Då får du tala med erfarna socio­nomer och hand­läggare.

Det går också bra att besöka oss om du vill ha hjälp att lämna in eller fylla i blanketter. Besöksadress Riddarplatsen 5, Posthuset i entréplan, Jakobsberg.

Senast uppdaterad: 2018-09-07

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?