Innehåll
Bjorken-uteplats

Björkens vård- och omsorgsboende

Agrarvägen 6-8, 175 44 Järfälla

Välkommen till Björkens vård- och omsorgsboende. Det riktar sig till dig som är 65 år eller äldre med omfattande omvårdnadsbehov. Boendet är beläget i Viksjö med gångavstånd till affärer och kollektivtrafik.

Fakta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Viksjö

Driftform

Egen regi

Inriktning

Demens och somatisk

Antal lägenheter

40 st

Hyra

7172 kr + 250 kr för elförbrukning. Matkostnad och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Björken består av fyra avdelningar med vardera tio lägenheter. På gatuplanet finns två avdelningar med inriktning demens och på första våningen finns två omvårdnadsavdelningar.

Varje lägenhet består av ett rum med pentry och ett rymligt badrum. Lägenheterna är cirka 35 kvadratmeter stora och till varje lägenhet hör en egen tvättmaskin.
På varje avdelning finns en gemensam matsal där måltider serveras och ett vardagsrum med TV för gemensamt bruk.

Utemiljö

Björken omges av fin trädgård med buskar, träd, sol och skugga. På boendets framsida finns en trevlig uteplats med bord och stolar. Här anordnas många aktiviteter under vår- och sommarhalvåret. På första våningen finns en stor balkong att sitta på.

Omsorg

Alla som bor på Björken får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp med en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet.

Vårdpersonal är i tjänst dygnet runt på Björken. Tillgång till ambulerande joursjuksköterska och jourläkare finns också dygnet runt. En läkare kommer till boendet två gånger för rondbesök. På Björken finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut. De hjälper bland annat till att utprova hjälpmedel som du kan vara i behov av.

Björken är ett Silviahemscertifierat vård- och omsorgsboende. Det betyder att personalen genomgått Silviahemmets utbildning i demensvård.

Måltider

Måltiderna är viktiga delar i vardagen. Därför försöker vi att göra dem så trevliga och aptitliga som möjligt genom dukning och annat som påverkar lusten att delta i den sociala samvaron runt måltiden.

På Björken tillagar personalen frukost, eftermiddagskaffe och kvällsmål. Lunch och middag kommer från restaurang Ikaros. Matsedeln är sammansatt av kommunens kostkonsulent och är därmed näringsrik och allsidig. Till lunch och middag serveras måltidsdricka, lättöl, vatten eller mjölk.

Behöver du särskild kost eller anpassad konsistens så ordnar vi det. Önskar du något extra att äta under natten finns det att få. Smörgås, skorpor eller annat tilltugg kan serveras dygnet runt. I den matkostnad som du betalar ingår alla måltider.

Aktiviteter

På Björken har vi en aktivitetssamordnare som ordnar med diverse aktiviteter och skapar samvaro i grupp. Det kan vara kafferep, bingo, måleri, utflykter, musikstunder, samlingar och samtal. Kyrkan håller regelbundet i andakter. Personalen ser det som en viktig uppgift att göra dagarna så bra och trevliga som möjligt för dig. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Björken är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den våning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Mattias Demirci

Telefon: 08-580 297 44

E-post: Mattias.Demirci@jarfalla.se

Administrativ Assistent

Telefon: 070-002 47 81

Sjuksköterska

Telefon: 08-580 297 40 / 070-002 37 91

Avdelning Måsen

Telefon: 08-580 297 34

Avdelning Svalan

Telefon: 08-580 297 37

Avdelning Bofinken

Telefon: 08-580 297 32

Avdelning Lärkan

Telefon: 08-580 297 18

Bilder

Bjorken-rum

Lägenhet på Björken

Bjorken-sallskap

Sällskapsrum på Björken

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp