Innehåll
ute-eken

Ekens vård- och omsorgsboende

Kopparvägen 2, 176 72 Järfälla

Välkommen till Ekens vård- och omsorgsboende. Det riktar sig till dig som är 65 år eller äldre med omfattande omvårdnadsbehov. Boendet är beläget i Kallhäll med gångavstånd till affärer, kollektivtrafik, vatten och grönområden.

Fakta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Kallhäll

Driftform

Egen regi

Inriktning

Demens och somatisk

Antal lägenheter

45 st

Hyra

5 524 kr. Matkostand och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Eken har 45 lägenheter i ett femvåningshus. Alla lägenheter är enrummare på 35 kvadrat­meter med stort ljusinsläpp, kok­skåp och rymligt bad­rum. Du möblerar själv din lägenhet med egna möbler och kära ting, förutom sängen som ingår i hyran.

På vart och ett av de fem våningsplanen finns nio lägen­heter samt ett gemen­samt kök och vardagsrum för ge­mytlig samvaro.

Utemiljö

På boendets framsida finns en lummig utegård med bord och stolar. Här anordnas många aktiviteter under vår- och sommarhalvåret.

Till varje avdelning hör även en gemensam stor balkong, i anslutning till vardagsrummet.

Omsorg

Alla som bor på Eken får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp med en sjuksköterska som ytterst ansvarig. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet.

Vårdpersonal är i tjänst dygnet runt på Eken. Tillgång till jourhavande sjuksköterska och jourläkare finns också dygnet runt. En läkare besöker boendet två gånger i veckan. På Eken finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut. De hjälper bland annat till att utprova hjälpmedel som du kan vara i behov av.

Måltider

Måltiderna är viktiga delar i vardagen. Därför försöker vi att göra dem så trevliga och aptitliga som möjligt genom dukning och annat som påverkar lusten att delta i den sociala samvaron runt måltiden.

På Eken tillagar personalen frukost, eftermiddagskaffe och kvällsmål. Lunch och middag kommer från restaurang Kärnmakaren. Matsedeln är sammansatt av kommunens kostkonsulent och är därmed näringsrik och allsidig. Till lunch och middag serveras måltidsdricka, lättöl, vatten eller mjölk.

Behöver du särskild kost eller anpassad konsistens så ordnar vi det. Önskar du något extra att äta under natten finns det att få. Smörgås, skorpor eller annat tilltugg kan serveras dygnet runt. I den matkostnad som du betalar ingår alla måltider.

Aktiviteter

På Eken har vi en aktivitetssamordnare som ordnar med diverse aktiviteter och skapar samvaro i grupp. På entréplanet finns ett allrum där vi har gemensamma aktiviteter och evenemang. Personalen ser det som en viktig uppgift att göra dagarna så bra och trevliga som möjligt för dig. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Eken är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den våning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Elin Hollander

Telefon: 08-580 296 84

E-post: elin.hollander@jarfalla.se

Plan 1

Telefon: 08-580 296 14

Plan 2

Telefon: 08-580 296 18

Plan 3

Telefon: 08-580 296 22

Plan 4

Telefon: 08-580 296 23

Plan 5

Telefon: 08-580 296 26

Bilder

rum-eken

Lägenhet på Eken

En lägenhet inne på Ekens vård och omsorgsboende

Sällskapsrum på Eken

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp