Innehåll

Ekens vård- och omsorgsboende

Ekens vård- och omsorgsboende är ett boende för per­soner över 65 år med omfattande vård- och omsorgs­behov.

Ekens äldreboende i Kallhäll

Kök och matplats på en avdelning på Eken.

Boendet

På Ekens vård- och omsorgsboende finns 45 lägenheter i ett hus med fem våningar. Det finns både demens­boende och om­vårdnads­boende. Eken ligger nära Kallhälls centrum med gångavstånd till pendeltåget och Mälaren.

På varje plan finns nio lägen­heter samt ett gemen­samt kök och vardagsrum för ge­mytlig samvaro. Du har eget kontrakt på lägen­heten som är på 35 kvadrat­meter och har ett rum med kok­skåp samt ett rymligt bad­rum. Du möblerar själv din lägenhet med egna möbler och kära ting, förutom sängen som ingår i hyran.

På Eken får de äldres behov styra

På Ekens vård- och omsorgsboende får de boendes behov och individuella önskemål styra hur varje dag blir; när det är dags att stiga upp, om frukosten ska ätas i enskildhet eller tillsammans med andra. Om det ska vara dusch på morgonen eller kvällen, och så vidare.

Freweini Strand är undersköterska på Ekens äldreboende och jobbar utifrån ett individbaserat arbetssätt.

Freweini Strand är undersköterska på Eken.

2016 sattes ett förändringsprojekt igång under ledning av Åsa Hagestål, verksamhetschef på Eken och Maud Brantlind, demensvårdutvecklare i kommunen. Vårdpersonalen fick en skräddarsydd utbildning i så kallat jagstödjande förhållningssätt.

Resultatet blev att Eken gjorde en helomvändning. Först på en avdelning, sen på en till. Nu är övriga avdelningar på gång att också ställa om sina arbetssätt.

-Vi har gått från att vara uppgiftsfokuserade till att bli individfokuserade, säger Charlotta Magnusson. Vi tittar inte på klockan, utan på hur våra boende mår. Det är ingen stress. Inga tider. Genom att utgå från de äldres behov har vi fått ett annat, mera behagligt flöde.

Kontakt

Verksamhets­chef: Åsa Hagestål

Telefon: 08-580 296 84

Sjuksköterska (mån-fre kl 07-21, helg kl. 07-16)

Telefon: 08-580 296 82

Adress

Kopparvägen 2 A, 176 72 Järfälla

Ekens vård- och omsorgsboende drivs i kommunens egen regi

Söker du jobb?

All rekrytering sker via vår centrala rekryteringsenhet.

Hitta alla lediga jobb här!

Kontakta oss gärna om du har frågor!

E-post: rekrytering.soc@jarfalla.se

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp