Innehåll
fika-flottiljen

Flottiljens vård- och omsorgsboende

Korpralsvägen 51-55, 177 43 Järfälla

Välkommen till Flottiljens vård- och omsorgsboende som är beläget i Barkarbystaden. Boendet riktar sig till dig som är 65 år eller äldre med omfattande omvårdnadsbehov. Bussförbindelse till Jakobsberg och Barkarby station finns på promenadavstånd liksom affärer av alla slag.

Faktaruta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Barkarbystaden

Driftform

Egen regi

Inriktning

Demens och somatisk

Antal lägenheter

50 st

Hyra

5 131 – 7 312 kr. Matkostand och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Flottiljens vård- och omsorgsboende består av fem avdelningar, varav tre avdelningar är demensboende och två har somatisk inriktning. Lägenheterna är på 35 alternativt 28 kvadratmeter.

De består av ett rum med pentry och toalett med dusch. Du möblerar själv din lägenhet med egna möbler, lampor, tavlor, gardiner mm. Säng och madrass finns i lägenheten. Det är även förberett för telefoni (IP telefoni), Internet och TV. Varje avdelning har ett gemensamt kök och dagrum.

Utemiljö

Flottiljen har en underbar uteplats med blommor, buskar, porlande vatten och sittgrupper. Lägenheterna på bottenplanet har egna små uteplatser och de som ligger en trappa upp har små franska balkonger.

Omsorg

Alla som bor på Flottiljen får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp med en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet.

Vårdpersonal är i tjänst dygnet runt på Flottiljen. Tillgång till ambulerande joursjuksköterska och jourläkare finns också dygnet runt. En läkare kommer till boendet två gånger för rondbesök.

På Flottiljen finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut på halvtid. De hjälper bland annat till med att utprova hjälpmedel som du kan vara i behov av.

Måltider

Måltiderna är viktiga delar i vardagen. Därför försöker vi att göra dem så trevliga och aptitliga som möjligt genom dukning och annat som påverkar lusten att delta i den sociala samvaron runt måltiden.

På Flottiljen tillagar personalen frukost, eftermiddagskaffe och kvällsmål. Lunch och middag kommer från restaurang Flottiljen, belägen i samma byggnad. Matsedeln är sammansatt av kommunens kostkonsulent och är därmed näringsrik och allsidig. Till lunch och middag serveras måltidsdricka, lättöl, vatten eller mjölk.

Behöver du särskild kost eller anpassad konsistens så ordnar vi det. Önskar du något extra att äta under natten finns det att få. Smörgås, skorpor eller annat tilltugg kan serveras dygnet runt. I den matkostnad som du betalar ingår alla måltider.

Aktiviteter

På Flottiljen har vi en aktivitetssamordnare som ordnar med diverse aktiviteter och skapar samvaro i grupp. Det kan vara kafferep, bingo, måleri, utflykter, musikstunder, samlingar och samtal. Kyrkan håller andakt i huset var fjärde vecka.

Personalen ser det som en viktig uppgift att göra dagarna så bra och trevliga som möjligt för dig. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Flottiljen är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den våning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet. Även rökning är förbjuden i såväl lägenheter som i allmänna utrymmen.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Pernilla Wåhlin

Telefon: 08-580 283 28

E-post: Pernilla.Wahlin@jarfalla.se

Biträdande verksamhetschef David Andersson

Telefon: 08-580 297 46

E-post: David.Andersson@jarfalla.se

Avdelning Draken

Telefon: 08-580 288 47

Avdelning Gripen

Telefon: 08-580 288 53

Avdelning Lansen

Telefon: 08-580 288 73

Avdelning Tunnan

Telefon: 08-580 288 51

Avdelning Viggen

Telefon: 08-580 288 49

Övrigt

Flottiljen har ett eget konto på Instagram. Där publiceras veckans aktivitetsschema och trevliga foton från verksamheten vilket är ett uppskattat inslag. Givetvis inhämtas samtycke innan foton publiceras. Välkommen att följa oss på flottiljenbarkarby

Kvalitetsarbete

Flytta till vård- och omsorgsboende

Jobba i Järfälla

Bilder

Rum-Flottiljen

Lägenhet på Flottiljen

gemensam-yta-Flottiljen

Sällskapsrum på Flottiljen

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp