Innehåll
fontän-Kastanjen

Kastanj­ens vård- och omsorgsboende

Birgittavägen 6, 177 31 Järfälla

Välkommen till Kastanjens vård- och omsorgsboende och korttidsboende. Kastanjen ligger i närheten av Jakobsbergs sjukhus på promenadavstånd från Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågsstation.

Faktaruta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Jakobsberg

Driftform

Egen regi

Inriktning

Korttidsboende, växelvård och demens

Antal lägenheter

40 st

Månadskostnad

5 626 kr. Matkostnad och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Kastanjen har fyra avdelningar med vardera tio lägenheter. Tre av avdelningarna är avsedda för korttidsboende och växelvård medan en avdelning, Vädersolen, är ett permanent boende med inriktning mot demens.

Lägenheterna består av ett rum som är ett kombinerat sovrum och vardagsrum. I varje lägenhet finns kylskåp, vask, tvättmaskin och ett rymligt badrum. På varje avdelning finns en gemensam matsal där måltider serveras och ett vardagsrum för gemytlig samvaro. Där finns också en TV för gemensamt bruk.

Utemiljö

Kastanjen har en vacker utemiljö med egen trädgård, boulebana, fontän, gångstråk och sittplatser. På varje våningsplan finns en gemensam stor balkong där boende kan vistas enskilt eller tillsammans.

Omsorg

Alla som bor på Kastanjen får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp bestående av undersköterskor och vårdbiträden, samt en sjuksköterska som ansvarar för den del av vården som är sjukvård. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet.

Vårdpersonal är i tjänst dygnet runt på Kastanjen. Tillgång till ambulerande joursjuksköterska och jourläkare finns också dygnet runt. En läkare kommer till boendet två gånger för rondbesök.

På Kastanjen finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut. De hjälper bland annat till att utprova hjälpmedel som du kan vara i behov av.

Kastanjen är ett Silviahemscertifierat vård- och omsorgsboende. Det betyder att personalen genomgått Silviahemmets utbildning i demensvård.

Måltider

Måltiderna är viktiga delar i vardagen. Därför försöker vi att göra dem så trevliga och aptitliga som möjligt genom dukning och annat som påverkar lusten att delta i den sociala samvaron runt måltiden. Du bestämmer själv om du vill äta i din egen lägenhet eller tillsammans med övriga som bor på boendet.

På Kastanjen tillagar personalen frukost, eftermiddagskaffe, kvällsmål och mellanmål. Lunch och middag kommer från restaurang Kärnmakaren. Matsedeln är sammansatt av kommunens kostkonsulent och är därmed näringsrik och allsidig. Behöver du särskild kost eller anpassad konsistens så ordnar vi det. Till lunch och middag serveras måltidsdricka, lättöl, vatten och mjölk. Känner du dig hungrig utöver måltiderna på dagen eller på natten så erbjuds du något att äta. I den matkostnad som du betalar ingår alla måltider.

Aktiviteter

På Kastanjen har vi en aktivitetssamordnare som planerar aktiviteter tillsammans med övrig personal. Det kan vara aktiviteter som högläsning, sittgymnastik, frågesport, bingo, utomhusvistelse, kafferep, utflykter, musikstunder, samlingar och samtal.

Personalen ser det som en viktig uppgift att göra dagarna så bra och trevliga som möjligt för dig. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Kastanjen är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den våning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram. Tänk på att stänga ytterdörren efter dig.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Ann Dahlberg

Telefon: 08-580 286 28

E-post: Ann.Dahlberg@jarfalla.se

Sjuksköterska (vardagar kl. 07.00–08.00)

Telefon: 08-580 294 70

Sjuksköterska Vädersolen (vardagar kl. 07.00–16.00)

Telefon: 08-580 290 99

Sjuksköterska (kvällar kl. 16.00–21.00 samt helger kl. 07.00–21.00)

Telefon: 08-580 294 70

Avdelning Vädersolen

Telefon: 08-580 294 69

Avdelning Stjärnfallet

Telefon: 08-580 294 61

Avdelning Månstrimman

Telefon: 08-580 294 71

Avdelning Norrskenet

Telefon: 08-580 294 73

Övrigt

Kastanjen har ett eget konto på Instagram. Där publiceras veckans aktivitetsschema och trevliga foton från verksamheten vilket är ett uppskattat inslag. Givetvis inhämtas samtycke innan foton publiceras. Välkommen att följa oss på kastanjens_korttidsboende.

Korttidsboende

Växelvård

Kvalitetsarbete

Flytta till vård och omsorgsboende

Jobba i Järfälla

Bilder

rum-Kastanjen

Lägenhet på Kastanjen

matsal-kastanjen

Sällskapsrum på Kastanjen

Pergola på Kastanjen

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp