Innehåll

Lönnens vård- och omsorgsboende

Vibblabyvägen 97-99, 177 64 Järfälla

Välkommen till Lönnens vård- och omsorgsboende som är beläget i Jakobsberg. Boendet har finsk profil och riktar sig till dig som är 65 år eller äldre med omfattande omvårdnadsbehov. Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågsstation finns på promenadavstånd.

Faktaruta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Jakobsberg

Driftform

Egen regi

Inriktning

Demens och somatisk. Finsk profil

Antal lägenheter

58 st

Hyra

5 273 kr. Matkostand och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Lönnen består av två huskroppar, hus 97 och hus 99, som förbinds av en inglasad gångbro. Boendet har sex avdelningar, tre med somatisk inriktning och tre med demensomsorg. De 58 lägenheterna är cirka 32 kvadratmeter stora. Varje lägenhet består av ett rum med ett mindre pentry och ett rymligt badrum. På varje avdelning finns en gemensam matsal där måltider serveras och ett vardagsrum med TV för gemensamt bruk.

Utemiljö

På varje våning finns det en stor balkong som är riktad mot den gröna innergården

Omsorg

Alla som bor på Lönnen får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp med en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet. Boendet har finsk profil.

Vårdpersonal är i tjänst dygnet runt på Lönnen. Tillgång till ambulerande joursjuksköterska och jourläkare finns också dygnet runt.

Måltider

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Aktiviteter

På Lönnen har vi en aktivitetssamordnare som ordnar med diverse aktiviteter och skapar samvaro i grupp.

Personalen ser det som en viktig uppgift att göra dagarna så bra och trevliga som möjligt för dig. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Lönnen är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den våning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Sofia Edholm

Telefon: 08-580 295 20

E-post: Sofia.Edholm@jarfalla.se

Biträdande verksamhetschef Malin Lundström Ogando

Telefon: 08-586 237 75

E-post: Malin.Lundstrom@jarfalla.se

Sjuksköterska (07.00–21.00)

Telefon: 08-580 295 23

Avdelning Granskogen

Telefon: 08-580 295 30

Avdelning Molnsätra

Telefon: 08-580 295 28

Avdelning Lövholmen

Telefon: 08-580 295 25

Avdelning Sandvik

Telefon: 08-580 295 26

Avdelning Ekeliden

Telefon: 08-580 295 31

Avdelning Bonäs

Telefon: 08-580 295 33

Bilder

Lägenhet på Lönnen

Lönnen fasad

Lönnens vård- och omsorgsboende

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp