Innehåll
Gård-skiss

Nytt vård- och omsorgsboende i Viksjö

Ett vård- och omsorgsboende med femtio lägenheter ska byggas på en tomt vid Skiftesvägen/Hemmansvägen i Viksjö i västra Järfälla. Dess namn blir Gårds vård- och omsorgsboende och beräknas stå klart våren 2025.

Tomten är rektangulär och sluttar uppåt fem meter från sydöstra hörnet till det nordvästra. Det blir en T-formad byggnad i två-tre våningar, delvis i souterräng. Detta möjliggör att man kan behålla en stor del av de befintliga träden runtomkring.

Fasaderna kommer att anpassas till villabebyggelsen i området och skapa en varm mänsklig miljö för de boende på vård- och omsorgsbo­endet och deras grannar.

På entréplan med ingångar från Hemmansvägen ligger de gemensamma funk­tionerna som samlingssal och personalutrymmen samt varumottagning, soprum och garage. Från det centralt belägna trapphuset når man boendeavdelningarna på plan två och tre samt gården i sydväst. På boendeavdelningarna är allrum och kök orienterade mot de två gårdarna i väster.

Den 8 juni 2023 togs det första spadtaget och våren 2025 beräknas Gård vara klart för inflyttning.

Spadtag-Gård

Vi hoppas vi att de äldre ska trivas och må gott på Gårds vård- och omsorgsboende, sa Agneta Dahlgren, ordförande i äldre- och omsorgsnämnden när hon satte spaden i marken tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Eva Ullberg och Marie Engström från Tornstaden.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp