Innehåll
innergård-Olovslund

Olovs­lunds vård- och omsorgsboende

Novembervägen 17, 177 60 Järfälla

Välkommen till Olovslunds vård- och omsorgsboende, som öppnade redan 1964. Boendet ligger vackert ovanför Viksjöleden med promenadavstånd till Jakobsbergs centrum och pendeltågsstation.

Fakta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Jakobsberg

Driftform

Egen regi

Inriktning

Äldrepsykiatri och somatisk

Antal lägenheter

39 st

Hyra

5 210 – 6 300 kr. Matkostand och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Olovslund har fyra avdelningar. På entréplanet finns två avdelningar med inriktning äldrepsykiatri, för personer över 55 år. På plan 1 finns två avdelningar med somatisk inriktning. Merparten av boendets 39 lägenheter är på 28 kvadratmeter och består av ett rum med pentry samt toalett med dusch.

På varje våning finns ett kök där våra måltider serveras och ett vardagsrum med TV för gemensamt bruk. Boendet har också ett stort allrum med öppen spis och piano som kan användas av alla för fest eller annan samvaro.

Utemiljö

En stor fin trädgård med rabatter, buskar och kryddodlingar omger Olovslund. På uteplatsen finns skuggande parasoller och vattenkonst. När vädret tillåter äter och fikar vi ute i trädgården.

Omsorg

Alla som bor på Olovslund får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp med en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet.

Vårdpersonal är i tjänst dygnet runt på Olovslund. Tillgång till ambulerande joursjuksköterska och jourläkare finns också dygnet runt. En läkare kommer till boendet två gånger för rondbesök.

På Olovslund finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut på halvtid. De hjälper bland annat till med att utprova hjälpmedel som du kan vara i behov av.

Måltider

Måltiderna är viktiga delar i vardagen. Därför försöker vi att göra dem så trevliga och aptitliga som möjligt genom dukning och annat som påverkar lusten att delta i den sociala samvaron runt måltiden.

Matsedeln är sammansatt av kommunens kostkonsulent och är därmed näringsrik och allsidig. Behöver du särskild kost eller anpassad konsistens så ordnar vi det.

Frukost, lunch, middag, eftermiddagskaffe och kvällsmat serveras på avdelningen. Du bestämmer själv om och när du vill äta i din egen lägenhet eller tillsammans med övriga i avdelningens kök. Nattetid serveras smörgås och mjölk eller annat (vid önskemål). Dryck, frukt och fika mellan måltiderna håller man med själv och förvarar i sin egen lägenhet.

Aktiviteter

På varje avdelning finns planeringstavla med veckans aktiviteter uppsatta. Det kan vara promenader, utflykter, allsång, samlingar, högläsning, bingo, bakning, herr/damklubbar, dans och samtal.

Mariakyrkan i Jakobsberg och Aspnäskyrkan håller regelbundet andakter i allrummet på entréplanet.

Personalen ser det som en viktig uppgift att ge dagarna ett innehåll som är så bra och trevligt som möjligt för dig. Tala därför alltid om för din kontaktperson eller någon annan i personalgruppen vad du skulle vilja göra eller är intresserad av.

Besök

Till Olovslund är man alltid välkommen. Du har din egen lägenhet och bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den avdelning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Elias Sao Pedro

Telefon: 08-580 294 60

E-post: Elias.Sao.Pedro@jarfalla.se

Gruppledare Djeneba Bamba

Telefon: 08-580 287 46

E-post: Djeneba.Bamba@jarfalla.se

Plan 1 - Lupinen

Telefon: 08-580 294 55

Plan 1 - Pionen

Telefon: 08-580 294 83

Plan 2 - Syrenen

Telefon: 08-580 291 30

Plan 2 - Violen

Telefon: 08-580 294 81

Bilder

rum-Olovslund

Lägenhet på Olovslund

Gemensam-Olovslund

Sällskapsrum på Olovslund

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp