Innehåll

Smedens vård- och omsorgsboende

Smedens vård- och omsorgsboende i centrala Kallhäll invigdes i augusti 2020 och drivs av vårdföretaget Ansvar och omsorg AB. Den 1 september flyttar de första hyresgästerna in på boendet, som riktar sig till personer med demenssjukdom.

Smedens äldreboende med sinnenas trädgård, odlingar, fontän, gåslinga och utegym i augusti 2020.

Silviacertifieras inom demens

Majoriteten av de 54 lägenheterna är planerade för personer med kognitiv sjukdom/ demenssjukdom. Boendet kommer att bli Silviacertifierat. Certifieringen innebär att all personal i verksamheten utbildas och fortbildas inom området demens, för att kunna bidra till bästa möjliga livskvalitet för de boende och deras anhöriga.

Smedens vård- och omsorgsboende har sex boendeenheter  fördelade på fyra våningsplan. Varje enhet har eget kök och gemensamma utrymmen för social samvaro och måltider, med utgång till inglasad balkong eller utegård.

Sinnenas trädgård

På utegården kan de boende njuta av sinnenas trädgård, med fontän, fruktträd, dofter, smaker och färger. Här finns också gå-slinga, utegym och sittplatser för sociala stunder.

Trygghetsskapande teknik

Verksamheten ska även arbeta med trygghetsskapande teknik, som berikar dagen för de äldre.

Smedens vård- och omsorgsboende bemannas av vårdpersonal dygnet runt.

Drivs av Ansvar och omsorg

Vårdföretaget Ansvar och omsorg AB driver även Lönnen och Lindens vård- och omsorgsboende i Järfälla.

Ansvar och Omsorgs webbplats

Kontakta Smedens vård- och omsorgsboende

Verksamhetschef: Olga Trupina

Telefon: 08-58024520

Mobilnummer: 070-0024140

E-post: olga.trupina@ansvarochomsorg.se

Adress:

Smedens vård- och omsorgsboende
Smedvägen 2
176 71 Järfälla

Ansöka om plats?

När behovet av vård och omsorg inte längre kan tillgodoses i det egna hemmet kan du som Järfällabo ansöka om plats på något av kommunens äldreboenden. Det gör du via en biståndshandläggare på kommunen. Kontakta servicecenter för frågor och ansökan.

Läs mer om vård- och omsorgsboende i Järfälla

Telefon: 08-580 285 00

E-post: kontakt@jarfalla.se

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp