Innehåll
allrum-viksjö

Viksjö vård- och omsorgs­boende

Tegvägen 7, 175 53 Järfälla

Välkommen till Viksjö vård- och omsorgsboende. Det riktar sig till dig som är 65 år eller äldre med omfattande omvårdnadsbehov. Boendet ligger nära Viksjö centrum och drivs av Attendo.

Fakta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Viksjö

Driftform

Entreprenad

Inriktning

Demens och somatisk

Antal lägenheter

40 st

Hyra

7 111 kr/mån. Matkostnad och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Viksjö vård- och omsorgs­boende består av tre demens­av­delningar och en omsorgs­avdelning med vardera tio lägenheter. Lägenheterna består av ett rum med pentry och ett rymligt badrum. Lägenheterna är cirka 35 kvadratmeter stora och till varje lägenhet hör en egen tvättmaskin. Varje avdelning har en matsal för gemensamma måltider om så önskas och ett allrum med TV för gemensamt bruk.

På entré­plan finns bland annat ett tillagnings­kök och en samlings­lokal med separat ingång som kan hyras av utom­stående t.ex. för att fira födelsedagar.

Utemiljö

På boendets baksida finns en trädgård som har ut­formats för att stimulera och aktivera alla sinnen med bland annat växter, sittgrupper och porlande vatten. Varje avdelning har en stor inglasad balkong med möbler och växter.

Omsorg

Alla boende får en kontaktperson som ska skapa trygghet och vara ett stöd till de närstående. Här finns vårdpersonal på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel. Läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut är knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret.

Måltider

Måltiderna är höjdpunkter under dagen, vi vill göra dem till en trevlig stund genom att duka fint och ordna med annat som påverkar måltidsupplevelsen.

Aktiviteter

På Viksjö erbjuds många varierade aktiviteter, både individuella och gemensamma. Du erbjuds att delta efter förmåga på bl.a. gymnastik, tipspromenader, högläsning och filmkvällar och vi anordnar utflykter regelbundet. Du erbjuds också ”egen-tid” med din kontaktman, kanske ett besök på café, en vända till biblioteket eller ett teaterbesök?

Vi har aktiviteter varje vecka och du väljer själv när du vill vara med. Återkommande aktiviteter är t.ex. musikstunder, pyssel och promenader. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Viksjö är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. Vid besök under lunch- eller middagstid önskar vi att ni vistas i er anhörigas lägenhet. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet. Även rökning är förbjuden i såväl lägenheter som i allmänna utrymmen.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Massi Farokhi

Telefon: 072-142 ­15 ­96

E-post: Massi.Farokhi@attendo.se

Planeringsledare Gona Salar

Telefon: 070-962 93 76

E-post: Gona.Salar@attendo.se

Sjuksköterskor

Telefon: 070-962 93 70 / 070-962 93 74

Plan 2

Telefon: 070-962 93 55

Plan 3

Telefon: 070-962 93 58

Plan 4

Telefon: 070-962 93 65

Plan 5

Telefon: 070-962 93 68

Övrigt

Viksjö vård- och omsorgsboende är certi­fierat enligt miljö­byggnad nivå guld. Det betyder till exempel att byggnaden är energi­snål, har god luft­kvalitet, miljövänliga byggnadsmaterial och bra inomhusklimat året om.

Attendos webbplats

Bilder

 

Lägenhet Viksjö vård- och omsorgsboende

Viksjö vård- och omsorgsboende

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp