Innehåll

Cykling utan ålder - åk med!

Kommunen har startat projektet "Cykling utan ålder" som ger seniorer möjlighet att åka lådcykel i Järfällas fina omgivningar. Projektet syftar till att minska ensamhet hos äldre, och låta personer över 65 år som inte själva kan ta sig runt, får möjlighet att vistas en stund i friska luften och känna vind i håret. 

Den som trampar är volontär

Den som sitter bak på cykeln är volontär. Alla cykelvolontärer har fått utbildning för sitt uppdrag och då bedöms även deras lämplighet. Lådcykeln har en miljövänlig elmotor som stöd i backarna. Men god fysik och ork att trampa minst tre mil om dagen är ändå ett krav för att bli cykelvolontär.

Cykeln har två hjul fram och ett bak. Det finns också ett bälte och en "åkpåse" som ger skydd mot vind och kyla. Cykelturen går i en behaglig fart, det ska gå att prata samtidigt.

Vill du åka på en cykeltur?

Mejla eller ring oss!

Mejla till seniorcykling@jarfalla.se

Ring till servicecenter: 08-580 285 00 tonval 1

Vill du anmäla dig som cykelvolontär?

Anmäl dig här!

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp