Innehåll

Besök av volontär

Du som är 65 år och äldre kan få besök av en volontär, till exempel som pro­menad- eller fika­säll­skap.

Hur går det till?

Vi intervjuar dig och matchar ihop dig med en person som passar dina önskemål. Första gången du träffar volon­tären är vi med och ser till att allt känns bra. Kanske tar ni en fika ihop eller går en promenad.

Det kostar ingenting att få besök av en volontär. Volon­tären träffar dig för sociala aktiviteter och ersätter inte din hemtjänst eller annan hjälp som du kanske får av kommunen.

Volontärer besöker också Järfällas äldreboenden och mötesplatser, till exempel för högläsning eller café­verksamhet.

Volontär i Järfälla är kommunens egen verk­samhet. Alla våra volontärer intervjuas och vid behov tar vi referenser. De får inte betalt utan har uppdraget helt ideellt.

Vill du ha besök?

Ring 08-580 280 15 eller

Mejla till volontärsamordnade volontar@jarfalla.se

Du kan också ringa till service­center på telefon 08-580 285 00, tonval 1 (äldreomsorg och funktions­nedsättning), så hjälper vi dig.

Vill du bli volontär?

Här kan du läsa mer om att vara volontär

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp