Gå direkt till sidans innehåll

Att må dåligt – stöd för unga

Ibland känns livet tufft, orättvist eller bara meningslöst. Ofta vet vi inte varför. Då kan det vara skönt att prata med någon. Här hittar du länkar till stöd och hjälp.

Kontakta socialtjänsten – soc

Under dagtid på vardagar kan du ringa till Servicecenter med din fråga. Den du pratar med har tystnadsplikt och hjälper dig att hitta rätt stöd och hjälp.

Telefon: 08-580 285 00, välj tonval 2 (Socialtjänsten)

Kommunens stöd till dig som mår dåligt

  • På skolan kan du träffa en skol­sköterska, kurator eller psykolog och prata om hur du har det.
  • Hos ungdomsmottagningen kan du prata med en barnmorska, kurator eller gynekolog om hur du mår, relationer, kroppen, sex med mera. Inga frågor är kon­stiga.
  • Ungdomsteamet Mini-Maria hjälper dig som har funderingar eller problem som rör alkohol, droger eller spel om pengar. Här finns behand­lare/socionomer, sjuk­sköterska, läkare och psykolog. 
  • Socialtjänsten hjälper dig och din familj om det är jobbigt hemma. Vi pratar om hur det är hemma. Om det behövs, får du och/eller någon i din familj stöd och hjälp.

För att få behandling  vänder du dig till sjukvården:

När är man deprimerad?

Det kan vara svårt att själv veta när man är deprimerad. Det finns olika varningstecken:

  • Du har ofta väldigt negativa tankar om dig själv.
  • Saker som tidigare var roligt är inte det längre.
  • Du undviker att träffa personer som du tycker om.
  • Du har tankar på att skada dig själv.
  • Du upplever att du oftare är mer arg än vad du tidigare var.
  • Du känner att du inte orkar, har mindre eller större aptit än tidigare eller sover mycket mer eller mycket mindre än tidigare.

Om du ofta känner såhär kan det vara tecken på depression. Då är det viktigt att prata med någon, till exempel en vuxen som du litar på eller en kurator, som finns i skolan eller på ungdomsmottagningen.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp