Gå direkt till sidans innehåll

Hit kan du vända dig

Du som är ung har rätt att må bra och känna dig trygg. Om du inte har det bra hemma ska du få hjälp av oss i socialtjänsten.

Kontakta socialtjänsten – soc

Under dagtid på vardagar kan du ringa till Servicecenter med din fråga. Den du pratar med har tystnadsplikt och hjälper dig att hitta rätt stöd och hjälp.

Telefon: 08-580 285 00, välj tonval 2 (Socialtjänsten)

Läs mer om socialtjänsten

Vill du prata?

Behöver du prata med en vuxen om något som känns svårt? Då finns stödlinjer och chattar att vända sig till.

BRIS – Barnens Rätt i Samhället

BRIS är en hjälporganisation dit barn och tonåringar kan ringa och prata med en vuxen. Du kan också e-posta till BRIS eller chatta i BRIS-chatten. Du kan vara anonym. Ingen kan se vem du är. Telefon: 116 11

Bris på nätet

ECPATS stödlinje – om sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL

Du som är under 18 år kan ringa eller mejla om allt som har med sexuella kränkningar, hot och övergrepp att göra. Ingen fråga är för liten eller för stor. Telefon: 020-112 100

ECPAT:s webbplats

Jag vill veta – för unga brottsoffer

Här kan du som är barn eller ung hitta information om vad som är brottsligt och var du kan få hjälp. Du får också veta vad som händer om du an­mäler eller om det blir rätte­gång.

Besök Jag vill veta

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chatt­jour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.

Besök Jourhavande kompis webbplats

Om du har en förälder/familjemedlem i fängelse (BUFFF)

BUFFF Stockholm är en ideell organisation som arbetar med stöd till barn och unga som har en förälder/familjemedlem i häkte eller fängelse. Genom stödgrupp, ungdomsgrupp och enskilda samtal får barn och ungdomar stöd och ökad kunskap samt möjligheten att träffa andra barn och ungdomar i liknande situation. Du vänder dig direkt till organisationen.

Telefon: 020-200 330

BUFFF:s webbplats

Rädda Barnens föräldra­telefon

Rädda Barnen har en telefon­linje och mejl dit föräldrar kan ringa om stora och små frågor som rör barn och föräldra­skap.

Telefon: 020-786 786

Rädda barnen på nätet

UMO – ungdoms­mottagning på nätet

UMO är en hemsida för unga om kroppen, kärlek och relationer, sex, alkohol och droger och om vad man kan göra när man mår dåligt.

Ungdomsmottagningen på nätet

Unga relationer – mot våld i kärleksrelationer

Chatten vänder sig till unga som utsätts/utsätter andra för våld i en nära relation.

Till chatten hos Unga relationer

Till kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt

YOUMO – ungdomsmottagning på flera språk

Youmo är en webbplats med delar av ungdomsmottagningen på nätets information, på flera språk, bland annat arabiska, dari, somaliska eller tigrinska.

English: Youmo.se is a site for young people about the body, sex and health in many languages.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp