Gå direkt till sidans innehåll

Stresshantering för unga

Jobba! Träna! Rolig? Vara social. Hinna allt. Plugga. Vara intressant. Gillar de mig? Lyckas! Se bra ut. Träffa kompisar. Vem är jag? Hur ska det gå? Ha råd. Orka!

Höga krav och förväntningar påverkar hur du mår - i skolan, med kompisar, på jobbet eller i sociala medier. Kanske känner du att ditt liv begränsas? För dig som är 16-22 år finns en kostnadsfri kurs i stresshantering.

Lär dig hantera stress och må bättre

Vi träffas i grupp och pratar om hur du kan hantera stressen. Hur du kan förändra ditt liv för att må bättre? Vi jobbar enligt ACT (”Acceptance and Commitment Therapy”).

Vi pratar om:

  • Vad är stress och vad händer i kroppen när vi är stressade?
  • Vad ska du acceptera och vad kan du förändra?
  • Vad är viktigt för dig och vilket liv vill du leva?

Du behöver inte berätta om ditt eget mående i gruppen. ACT-programmet är upplagt som en kurs där vi som ledare föreläser och introducerar olika övningar.

Tid och plats

Kursen är kostnadsfri och riktar sig till dig som är mellan 16 och 22 år. Det är fyra kurstillfällen á 3 timmar. Kursen hålls på Ungdomsmottagningen. Vi bjuder på lite matigare fika.

Datum: i nu läget har vi inget datum för när nästa grupp kommer starta.

Stresshantering för unga - pdf Pdf, 300.7 kB.

Vill du vara med?

Ring: 08-580 283 62
Mejla: ungdomsmottagningen@jarfalla.se

Märk gärna din anmälan med "ACT" i ämnesraden.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp