Innehåll

Smedens vård- och omsorgsboende

Smedvägen 2, 176 71 Järfälla

Smedens vård- och omsorgsboende är beläget i centrala Kallhäll och drivs av Forenede Care. Boendet riktar sig till dig som är 65 år eller äldre med omfattande omvårdnadsbehov.

Fakta

Typ av service

Vård- och omsorgsboende

Beläget i

Kallhäll

Driftform

Entreprenad

Inriktning

Demens och somatisk

Antal lägenheter

54 st

Hyra

6 899 – 7 064 kr/mån. Matkostnad och omvårdnadsavgift tillkommer.

Boendemiljö

Smedens vård- och omsorgsboende har av sex avdelningar, varav fyra är demensboende och två har somatisk inriktning. Lägenheterna är på cirka 30 kvadratmeter och består av rum med pentry samt badrum med dusch och tvättmaskin. Du möblerar själv din lägenhet med egna möbler, lampor, tavlor och gardiner. Säng och madrass finns i lägenheten. Det är även förberett för telefoni (IP telefoni), Internet och TV.
Varje avdelning har ett gemensamt kök och dagrum för social samvaro och måltider.

Utemiljö

Smeden har en underbar utegård med med blommor, buskar, porlande vatten och sittgrupper.
Varje avdelning har en stor inglasad balkong med balkongmöbler och balkongblommor.

Omsorg

Alla som bor på Smeden får en kontaktperson som ska skapa trygghet för dig och vara ett stöd till dina närstående. Samtliga avdelningar har en fast personalgrupp med en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för hela boendet.
Vårdpersonal samt sjuksköterskor är i tjänst dygnet runt på Smeden . Tillgång till jourläkare finns också dygnet runt. En läkare från Capio kommer till boendet en gång i veckan för rondbesök.
På Smeden finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut på halvtid. De hjälper bland annat till med att utprova hjälpmedel.
Boendet är Silviahemscertifierat, vilket betyder att personalen genomgått Silviahemmets utbildning i demensvård.

Måltider

Måltiderna är viktiga delar i vardagen. Därför försöker vi att göra dem så trevliga och aptitliga som möjligt genom dukning och annat som påverkar lusten att delta i den sociala samvaron runt måltiden.

På Smeden tillagar personalen frukost, eftermiddagskaffe och kvällsmål. Lunch och middag kommer från restaurang Kärnmakaren, belägen mittemot Smeden. Matsedeln är sammansatt av kommunens kostkonsulent och är därmed näringsrik och allsidig. Till lunch och middag serveras måltidsdricka, lättöl, vatten eller mjölk.

Behöver du särskild kost eller anpassad konsistens så ordnar vi det. Önskar du något extra att äta under natten finns det att få. Smörgås, skorpor eller annat tilltugg kan serveras dygnet runt. I den matkostnad som du betalar ingår alla måltider. På söndagar har vi önskemiddag.

Aktiviteter

På Smeden har vi en aktivitetscoach som ordnar med diverse aktiviteter och skapar samvaro i grupp. Det kan vara kafferep, bingo, måleri, utflykter, musikstunder, samlingar och samtal. Kyrkan håller andakt i huset var fjärde vecka. Varje årstid välkomnar vi med grill i trädgården.

Vi anordnar även individuella aktiviteter. Personalen ser det som en viktig uppgift att göra dagarna så bra och trevliga som möjligt för dig. Förslag på aktiviteter välkomnas alltid.

Besök

Till Smeden är man alltid välkommen. Du bestämmer själv när du vill ha gäster. För din och andra boendes säkerhet och för att hindra obehöriga att komma in är ytterdörren låst. Kommer någon på bokat besök så ring på porttelefonen till den våning som ska besökas så öppnar personal via porttelefonen. Ha litet tålamod, för ibland tar det lite tid innan signalen går fram.

När du besöker boendet är det viktigt att du visar hänsyn till övriga boende och använder en normal samtalston när du vistas i de gemensamma utrymmena. Vid besök under lunch- eller middagstid önskar vi att ni vistas i er anhörigas lägenhet. På grund av allergier är parfym inte tillåtet på boendet. Även rökning är förbjuden i såväl lägenheter som i allmänna utrymmen.

Hitta hit

Kontakt

Verksamhetschef Olga Trupina

Telefon: 08-580 245 20 / 070-002 41 40

E-post: Olga.Trupina@forenedecare.se

Samordnare Bekir Polat

Telefon: 070-789 33 77

E-post: Bekir.Polat@forenedecare.se

Sjukskötersor dag

Telefon: 070-424 14 62 / 070-424 14 63

Sjuksköterska kväll samt natt

Telefon: 070-424 14 64

Avldening Entré

Telefon: 070-424 14 67

Avldening 1A

Telefon: 070-424 14 68

Avdelning 1B

Telefon: 070-424 14 69

Avdelning 2A

Telefon: 070-424 14 70

Avdelning 2B

Telefon: 070-424 14 71

Avdelning 3

Telefon: 070-424 14 72

Övrigt

Vi har hund på boendet, men den vistas i den administrativa delen av huset. Även anhöriga kan komma och hälsa på med hund, men kom då ihåg att hunden enbart får vara i brukarens lägenhet på grund av eventuella allergier

Forenede Cares webbplats

Bilder

Lägenhet Smeden

Smedens vård- och omsorgsboende

Matsal Smeden

Dagrum Smeden

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp