Gå direkt till sidans innehåll

Bygglov

Att bygga nytt, bygga till och bygga om är kul och spännande. Men det vi bygger ska finns kvar under lång tid och påverkar både människa och miljö. Därför kräver vissa åtgärder lov och/eller startbesked innan du sätter igång.

Se vilka handlingar du behöver lämna in för den åtgärd du vill utföra.

Behöver du ritningar på ditt befintliga hus?

Besök vårt digitalt ritningsarkiv

Nya riktlinjer för Barkarby-Skälby

Om du planerar att söka bygglov på en fastighet i Barkarby eller Skälby kan du påverkas av de nya riktlinjerna, i vissa fall behöver en detaljplan tas fram innan bygglov kan ges.

Bakgrunden till framtagandet av riktlinjerna är att delar av tidigare avstyckningsplaner (främst avstyckningsplaner från 1927) har upphört att gälla.

Här hittar du mer information om de nya riktlinjerna

Första gången du ska söka bygglov?

I så fall föreslår vi att du avsätter några minuter åt vår film nedan "Introduktion till bygglov".

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp