Gå direkt till sidans innehåll

Bygglov

Att bygga nytt, bygga till och bygga om är kul och spännande. Men det vi bygger finns kvar under lång tid och kan ibland påverka både människa och miljö. Därför kan du behöva ett skriftligt tillstånd från kommunen innan du sätter igång.

Vissa åtgärder kräver en ansökan om bygglov och i andra fall behöver du göra en anmälan, ansöka om rivningslov eller söka marklov. På följande sidor kommer vi att berätta allt du behöver veta och guida dig genom just ditt projekt.

Är det här första gången du är inne och läser om bygglov? I så fall föreslår vi att du avsätter några minuter åt vår film "Introduktion till bygglov".

Nästa steg är att läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. Du kan också gå direkt till Behöver jag bygglov? för att ta reda på vad som gäller för ditt projekt.

Rådgivning

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor kring bygglov. Nästa datum för tidsbokning är den 1 oktober kl. 14-16.00. För att boka tid mejla till bokabygglov@jarfalla.se och ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.

Nytt om solceller

Den 1 augusti 2018 infördes nya bestämmelser som innebär att vissa solenergianläggningar inte kräver bygglov.

Läs mer om reglerna för solenergianläggningar

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp