På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Infor­ma­tion om e-tjänster

Här finner du infor­mation och hur tjänst­erna fungerar och hur du ska gå till väga om du har frågor eller undrar något.

Om e-legitimation

I det vanliga livet använder du ditt körkort eller ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du i din kontakt med myndigheter, kommuner, organisationer och företag på Internet. En e-legitimation är lika personlig som ett körkort eller ett vanligt ID-kort.

Skaffa en e-legitimation

Du skaffar din e-legitimation från din bank eller från Telia.

Du kan läsa mer om e-legitimation på Skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats

Personuppgifter

De uppgifter Du lämnar, samt eventuella sådana uppgifter som kommer från folkbok­förings­myndigheten, kommer att föras in i en databas. Uppgifterna kommer att behandlas i enlighet med bestämmelserna i person­uppgiftslagen (1998:204)länk till annan webbplats.

Dubbla underskrifter

(Här krävs två underskrifter) Några av e-tjänsterna kräver elektronisk signatur av båda vårdnadshavare. Detta inne­bär att du som fyller i formu­läret får uppge vem som är den andre vårdnads­havaren och som också ska signera formuläret.

När det är gjort skickas formuläret till den andra vårdnads­havarens Mina sidor. Samtidigt går ett e-post­meddelande till dennes angivna e-postadress som en påminnelse om att det finns ett formulär på Mina sidor som behöver signeras.

Den andra vårdnads­havaren finner då formuläret under "meddelanden" på Mina sidor. Den andra vårdnadshavaren måste signera ansökan inom 5 dygn annars skickas form­uläret tillbaka till dig.

Om den andra vårdnads­havaren inte har fyllt i sina person­uppgifter under inställningar på Mina sidor fungerar inte dubbla under­skrifter. Du får då ett med­delande med information om detta samt en möjlighet till att skriva ut formuläret och hantera det per post.