Innehåll
Två par ben som omringas av en vägg med graffitti.

Ung utan studier eller jobb

För dig som är mellan 16 och 19 år och inte pluggar eller jobbar finns Kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Hos oss kan du få stöd och hjälp att komma vidare. Vi vänder oss till dig som bor i Järfälla.

Har du gått ut nian men går inte på gymnasiet? Eller kanske du har hoppat av och behöver hjälp att komma igång igen? Vi erbjuder vägledning och stöd utifrån dina förutsättningar. Oavsett om du funderar på studier nu eller om några år kan det vara bra att känna till vilka alternativ du har. Du kanske vill läsa på gymnasium, folkhögskola eller komvux? Behöver du hitta motivation eller kanske ett arbete? Tillsammans tittar vi på vilka möjligheter du har och hjälper dig att hitta en väg framåt, antingen tillbaka till skolan eller någon annan väg som passar dig.

Har du fått ett brev från oss?

Alla kommuner har ett aktivitetsansvar som kallas KAA. Det innebär att vi skickar brev eller kontaktar dig mellan 16-19 år när vi fått information om att du inte går i skolan, har tagit en gymnasieexamen eller har någon annan sysselsättning. Även om du är jobbar eller studerar vill vi att du tar kontakt och meddelar oss vad du gör.

Är du 20 år eller äldre?

För dig som är över 20 år finns andra sätt att få stöd och vägledning till arbete eller studier.

Läs mer på Vux vägledning

Gymnasieskola med elev från Järfälla?

Glöm inte att anmäla studieavbrott eller byte av gymnasieskola

Kontakta oss

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi få så mycket information som möjligt. Därför är det bra om du kontaktar oss via formuläret nedan. En bekräftelse kommer därefter att skickas till din mejl.

Om du inte vill använda formuläret via den rosa knappen går det bra att kontakta oss nedan.

E-post: kaa@jarfalla.se

Telefon: 08-580 285 00

Besöksadress

Kompetenscentrum, Mjölnarvägen 6, Järfälla

Visa på karta

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp