Krisberedskap
Kommunerna har en viktig roll i samhällets krisberedskap - ju bättre vi är på att hantera kriser, desto bättre blir hela samhället på att hantera kriser. Det ligger därför i såväl kommunens som i privatpersonens intresse att förbereda sig inför en kris eller kraftig störning i samhället.
Beredskapsveckan 2024, 23-27 september
Temaveckan leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) med syfte att öka beredskapen hos invånarna. Det nationella temat 2024 är Sätt igång! och i Järfälla fokuserar vi på vatten.
Läs mer om vad som händer under BeredskapsveckanDin egen beredskap
Du kan bidra till samhällets krisberedskap genom att vara förberedd och säkerställa att du kan ta hand om dig själv och dina närmaste i det inledande skedet av en kris.
Läs mer om hur du kan förbereda digInformation vid kris
Under en krissituation är det extra viktigt att du tar del av bekräftad information från ansvariga myndigheter.
Viktiga informationskanaler vid krisSkyddsrum
Skyddsrum ska kunna ge skydd åt människor vid krig. Här hjälper vi dig att hitta information om var de finns, hur de fungerar och vem som ansvarar för dem.
Läs mer om skyddsrumSå kan du engagera dig
Din insats är viktig för Sveriges beredskap. När vårt samhälle drabbas av olika kriser och påfrestningar behöver myndigheter och kommuner tillgång till extra resurser.
Så kan du engagera digSå arbetar kommunen med krisberedskap och civilt försvar
Kommunen arbetar med krisberedskap och civilt försvar för att kunna fortsätta bedriva sin samhällsviktiga verksamhet även vid samhällskriser, höjd beredskap och i värsta fall krig.
Läs mer om kommunens arbete med krisberedskap