Om Herrestaskolan

Herresta för- och grundskola öppnades i januari 2016 i Barkarbystaden.

460x260

Herrestaskolan har idrottshall, bibliotek och eget tillagningskök. En stor satsning på kultur och fritid gör att flera av skolans lokaler ska kunna användas av allmänheten och föreningar.

- Herrestaskolan får en utrustad danssal, ett stort bibliotek och en stor idrottshall med läktare. Matsalen, slöjdsalar, tekniksalar och hemkunskapssalar byggs så att de kan hyras ut för bland annat utbildning. Alla dessa lokaler ligger i skolans hjärta och är utrustade för att användas både av skolan och allmänheten, säger Björn Sundberg, ansvarig för kapaciteten för alla för- och grundskolor i Järfälla.

Skolbyggnaden får formen av en hästsko. Skolområdet får en aktivitetspark som ska bli de större barnens skolgård under dagen och som är tillgänglig för alla i Barkarbystaden under övriga tider.

Miljöcertifierad Guldskola i massivträ

Herrestaskolan i Barkarbystaden är Sveriges största och första skola som byggs helt i massivträ och utifrån Miljöcertifiering Guld.

- Det innebär extra höga krav på bland annat energisparande, luft, akustik och med kontroll på att inga farliga kemiska ämnen finns, säger Ian Craig som är projektledare från start till mål för Herrestaskolan.

Tack vare stommen i massivträ är byggnaden i princip koldioxidneutral. Det betyder att den lagrar lika mycket koldioxid som byggprocessen och driften förbrukar tillsammans. Skolans avfall går till Barkarbystadens sopsugsterminal och skolans egna kök utrustas med avfallskvarnar.

 

 

Lekställning på Vattmyraskolan

Kontakta Herrestaskolan

Expedition
08-580 295 99

Adress
Herresta för- och grundskola
Karlslundsvägen 25
177 44 Järfälla 

E-post herrestaskolan@jarfalla.se

Rektor och förskolechef
Satu Harnesk

Telefonnummer till Herrestaskolans förskola
Sjöglimten: 08-580 295 84
Stjärnhimlen: 08-580 295 96

Telefonnummer till Herrestaskolans fritidshem
Sirius: 08-580 295 71
Capella: 08-580 295 78
Fritidsklubben: 08-580 295 49

Kontakta oss | Frågor & svar