2016-11-11

Besök av spelföretaget Arrowhead

Spelutvecklare på besök

Teknikprogrammet har haft besök av Viktor och Magnus Nyström på spelföretaget Arrowhead. Både Viktor och Magnus arbetar som spelutvecklare med 3d-modellering. Besöket bestod av en halvdags gästföreläsning där eleverna fick börja med frukost.

Utvecklingsprocessen

Eleverna har på förhand fått jobba under lektion med att sammanställa frågor till föreläsningen och därmed har Viktor och Magnus kunnat rikta materialet till elevernas intresseområden. Utöver detta har föreläsningen handlat om utvecklings­processen och vilka olika steg som leder fram till en färdig produkt. Eleverna har också fått se ”behind the scenes” från olika spel med concept art och modeller samt hur man tar fram trailers för spel och processen från en idé till produkt.

Eleverna fick också inblick i hur det dagliga arbetet ser ut på ett spelföretag, hur man arbetar i olika team med grafik, modellering, programmering av nätverk, script med mera. Kul att flera elever även spelar spel som Arrowhead utvecklat där Viktor och Magnus kunde ge bra svar på frågor då de varit med i utvecklingsprocessen.

Steam-koder

Avslutande öppna frågor där det var en bra diskussion även kring tips på hur man tar sig in i spelbranschen. Arrowhead bjöd eleverna på steam-koder till några av sina spel som en avslutande överraskning.

Lekställning på Vattmyraskolan

Reception

08-580 283 73
Mälarvägen 2 
177 41 Järfälla
jarfallagymnasium@jarfalla.se

Personal

Vi som jobbar på skolan

Kontakta oss | Frågor & svar