VVS- och fastighets­programmet

Med inriktningen VVS

460x260

Är du intresserad av ett tekniskt hantverksyrke som är självständigt och omväxlande?

Inriktning VVS

På VVS- och fastighetsprogrammet lär du dig om installation, felsökning, reparation, drift, underhåll, reglerteknik och energioptimering inom VVS-teknik

Arbetsmarknad

VVS-montör, värmemontör, kylmontör, rörmontör, specialister inom olika delar av VVS-tekniken, försäljare inom VVS-branschen, yrkeslärare etc. Arbetsmöjligheterna är goda främst för att arbetsmarknaden är så bred. Förnyelsebara energikällor som naturgas och biobränslen kan också ge branschen nya arbetsuppgifter

APL och lärling

Du får 15 veckors APL (praktik) under gymnasietiden. Dessutom har du stora möjligheter att få välbetalda sommarjobb om du är tillräckligt ambitiös under APL-tiden. För att få yrkesexamen som VVS-montör krävs ca två år som lärling på ett VVS-företag.

Gymnasiearbete

I slutet av utbildningen ska du göra ett gymnasiearbete inom ditt valda yrkesområde där du får visa att du har de kunskaper som du behöver för att börja jobba med det du utbildat dig till.

Vidare utbildning

Ett slutbetyg från yrkesprogram ger behörighet till Yrkeshögskolan som har ett- och tvååriga eftergymnasiala utbildningar med praktik.

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Du behöver då läsa ytterligare två kurser i svenska (200p) och en kurs i engelska (100p).

Lekställning på Vattmyraskolan

Reception

08-580 283 73
Mälarvägen 2 
177 41 Järfälla
jarfallagymnasium@jarfalla.se

Personal

Vi som jobbar på skolan

Kontakta oss | Frågor & svar