Engelska 6

När du har kunskaper motsvarande Engelska steg 5 kan du läsa Engelska steg 6.

Innehåll

Vi fortsätter att arbeta på att utveckla de fyra färdigheterna; lyssna, tala, läsa och skriva. Vi använder uteslutande engelska i undervisningen. Vi använder oss av autentiskt material, både när det gäller att läsa och att lyssna, för att underlätta för dig att använda engelskan även utanför skolan. Förutom basmaterialet så läser du ett par engelska romaner och tidningsartiklar som du väljer själv. Vi läser skönlitteratur, faktatexter och även utdrag ur äldre litteratur. Vi diskuterar levnadsvillkor, samhällsfrågor och kulturella förhållanden i olika delar av den engelskspråkiga världen.

Upplägg

Engelska steg 6 kan läsas på dagtid, 2x2 timmar per vecka i 20 veckor, eller 3x2 timmar per vecka i 10 veckor. Den finns också som kvällskurs, 3x1 timmar per vecka i 20 veckor. 

Bedömning

Vid kursens slut kommer du att göra nationella provet. Där testas de fyra färdigheterna; höra, tala, läsa och skriva. Om du vill se typer av uppgifter som kan ingå i provet kan du gå in på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du hela ämnesbeskrivningen på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss | Frågor & svar