Innehåll

Lärplattform på Järfälla Lärcentrum

Lärplattformen hjälper till att hålla ordning på kurser, material, uppgifter och bedömningar. På vår skola använder vi Google Classroom.

Fel vid inloggning?
Vi har IT-support på plats för elever på Järfälla Lärcentrum, Mälarvägen 2

Måndag 24 juni klockan 14.30-15.30
Torsdagen 27 juni klockan 14.30-15.30

Plats: Vid receptionen

Användaruppgifter

Vid kursstart får du dina användaruppgifter av din lärare. Användaruppgifterna har tre delar. Om du missar kursstarten, måste du själv kontakta din lärare för att få dem. Lärarens kontaktuppgifter finns i ditt kursbesked.

  1. E-post adress - Den e-post adress du får av skolan följer oftast ordningen förnamn.efternamn@edu.jarfalla.se
  2. Användarnamn - Du behöver ett användarnamn för att identifiera dig som elev i kommunen. Följer ordningen fem bokstäver och tre siffror, exempelvis XXYYZ001
  3. Lösenord

Inloggningsmanual

Här är vår inloggningsmanual som du kan använda när du fått dina användaruppgifter.

Inloggningsmanual Pdf, 388.5 kB.

Felsökning och teknisk support

I inloggningsmanualen står det vilka fel du kan testa att lösa själv och vilka som behöver skickas vidare. Om du behöver hjälp, kontakta oss via e-post och skriv "Inloggningsproblem" i ämnesraden.

kontakt@jarfalla.se

Tekniska krav

Dator:

Vår lärplattform fungerar bäst på en dator med stabilt internet. Vi har få datorer i skolan som bara används i undervisningen.
Chrome: Version 125 eller högre

WIFI:

I skolan finns trådlöst internet. Lösenordet får du av läraren och det ändras varje vecka.

Mobil enhet:

Det rekommenderas inte att logga in på lärplattformen från en mobil enhet just nu. Det är rekommenderat att använda en dator. Om du ändå vill prova på mobilen, måste den ha det senaste programmet och inte vara för gammal. Android-mobiler kan ha fler problem än iPhones.
Android: Version 5.0 eller högre

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp