Innehåll

Vem kan läsa gymnasievux?

Man kan söka till gymnasial vuxenutbildning från året då eleven fyller 20 år.

Kurser på gymnasienivå är indelade i olika nivåer beroende på elevens förkunskaper i ämnet. För att kunna studera på den gymnasiala vuxenutbildningen ska man ha avslutade studier på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. Man måste fylla minst 20 år det år man börjar hos oss.

Undervisningen består av lärarledda genomgångar, övningar och arbete i grupp och enskilt, olika former av redovisningar och handledning. Även självstudier förekommer. Studierna sker oftast i klassrum eller studiehall. Kurserna har fasta schematider. Man får betyg.

Vi startar regelbundet kurser på gymnasial nivå. Klicka på "Ansök här" för att se aktuella kursdatum. Sista ansökningsdag är åtta veckor före kursstart.

Se vilka kurser vi erbjuder

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp