Svenska för invandrare - SFI

Observera att det kan vara fullt på SFI-kursen. I så fall ställs sökande på kö enligt sökdatum. Frågor om anmälan? Maila sfi@jarfalla.se

Hjälp med ansökan

Hjälp med webbansökan till SFI:

Tisdag 15.00-16.00 (plan 4 - sal 454) på Järfällavägen 100.

Under vecka 29, 30 och 31 kan vi tyvärr inte hjälpa dig med ansökan på plats. Om du är osäker på hur man ansöker kan vi hjälpa dig på plats igen vecka 32.

Vid frågor om ansökan kontakta skolans studie- och yrkesvägledare på felicia.wallin@jarfalla.se Vill du istället bli uppringd mailar du ditt telefonnummer.

När startar SFI? >>

Efter webbanmälan kallas den sökande via sms till nästa start, och ibland även till intestningsprov.

Observera att det kan vara fullt på SFI-kursen. I så fall ställs sökande i kö enligt ansökningsdatum.

Frågor om anmälan? Maila sfi@jarfalla.se

Vilka tider är det lektion? >>

Den som läser SFI på dagen har undervisning tre timmar/dag klockan 08.30-11.45 eller 12.30-15.45. För att byta grupp krävs intyg från arbetsgivare eller från läkare.

Den som läser SFI på kvällen har undervisning en kväll/vecka klockan 17.30-20.00

Observera att med anledning av Coronaviruset, COVID-19, är all SFI-undervisning tillfälligt förlagd på distans tillsvidare.

Hur lång är SFI-utbildningen? >>

Läraren bedömer när eleven har nått målen för varje SFI-kurs. Man har rätt att studera vidare så länge man gör framsteg. Det betyder att utbildningens längd varierar mellan olika studerande.

Vem kan läsa SFI? >>

Utbildningen i svenska för invandrare vänder sig till dig som inte har svenska som modersmål, men behöver lära dig svenska för yrkesliv eller studier.

Du som har fått svenskt personnummer och är folkbokförd i Järfälla kommun eller är EU-medborgare med samordningsnummer och har adress i Järfälla är välkommen att anmäla dig. Du måste vara minst 16 år gammal. 

Vi har antagning cirka en gång i månaden.

Betyg efter avslutad SFI-kurs >>

Bedömning av kunskaper och färdigheter sker kontinuerligt under hela utbildningstiden. Betyg ges efter varje avslutad kurs; A, B, C och D. Vid slutet av kurs B, C och D görs ett nationellt prov som komplement till övrig bedömning.

Bor i annan kommun, vill läsa i Järfälla >>

Den som är folkbokförd i en annan kommun men vill studera SFI i Järfälla ska fylla i denna blankett.PDF OBS! Skicka blanketten till din hemkommun och fyll i Järfällas SFI-ansökan här. På villkor att hemkommunen godkänner blir du antagen till oss. 

Kontakta oss | Frågor & svar