Välkommen till Mälargymnasiet!

Järfällas gymnasieskolor går samman och heter fr.o.m. 1 juli Järfälla gymnasium

Mälargymnasiets elever kommer fortfarande att gå kvar på sina program, i samma lokaler och med samma lärare som tidigare.

Syftet med sammanslagningen är att få en enhetlig och attraktiv gymnasieskola med en gemensam ledning och administration. Den nya hemsidan är under uppbyggnad och nås via www.jarfalla.se/jarfallagymnasium. På hemsidan kommer du att hitta all nödvändig information.

 • 2016-08-17
  Skolstart
  Upprop årskurs 1 tor 18 augUnder uppropet och nästkommande dag sker en introduktion så att du lär känna dina klasskamrater, lärare, lokaler och mycket annat. Skollunch serveras från första dagen och du kommer också att tilldelas ett SL-kort.
  Läs mer
 • 2016-06-03
  Studenter springer ut från gymnasiet Studenten 2016
  Efter 3år av studier har så våra Studenter sprungit ut!
  Läs mer
 • 2016-05-30
  Elever fiskar Friluftsliv på Nacka strand
  Ek1 var i Nacka strand och hade friluftsliv. Strömmingen nappade och alla fick fiska. Vädret var uruselt med östegn och stormvindar vilket tydligen var bra för fisket. Eleverna höll humöret på topp och de gnällde ej alls över blöta skor även om anledning till vädergnäll verkligen fanns. Båtresa både dit och hem med SL sjövägen.
  Läs mer
 • 2016-05-09
  En liten bok om SOPOR
  Järfälla kommun har gjort en unik sopsorteringsguide till kommunens ALLA kommuninvånare. Våra elever på det Estetiska programmet, Bild & formgivning har gjort samtliga 36 illustrationer i varierande tekniker.
  Läs mer
 • 2016-05-09
  Kubinvigning Invigning av Kuben

  Äntligen invigning av Mälargymnasiets kub! Vi fick lyssna på engagerade och berörande tal och vacker sång och musik. Nästan hela skolan var på plats! Många intresserade fick guidning i kuben av våra elever efter ceremonin (som vi fick hålla inomhus p.g.a. vädret). Vilken jättebra dag:)
  Läs mer
 • 2016-04-13
  Ekonomielever får stipendie Stipendie från Företagarna i Järfälla
  Oskar i EK3 på Mälargymnasiet, vinnare av Järfälla Företagares Stipendiefond. Stipendiet på 2000,- delades ut nu på morgonen vid företagarnas frukost. Stipendiefondens syfte är att genom utdelning av stipendier uppmuntra och stödja elever som genom sitt arbete och studieresultat visat sin omgivning ett stort engagemang och utmärkande målinriktning utöver ”det vanliga”. Grattis Oskar.
  Läs mer
 • 2016-04-13
  Affisch vårkonsert Vårkonsert 16 april med musikesteter &
  Järfälla manskör

  Lördag den 16 april kl. 15:00 bjuder Mälargymnasiets musikesteter på en vårkonsert i samarbete med Järfälla manskör, i Jakobsbergskyrkan.
  Läs mer
 • 2016-04-13
  Elever möte Polismuseet ES2BM hjälper Polismuseet
  Polismuseetlänk till annan webbplats arbetar med att skapa en utställning och ett pedagogiskt program som höjer medvetenheten kring hatbrott. Genom att uppmärksamma våra mänskliga rättigheter vill man minska acceptansen för hatbrott och lyfta det som ett hot mot demokratin. Utställningen ska väcka känslor och få människor att reagera och få kunskap för att kunna agera mot hatbrott.
  Läs mer
 • 2016-04-13
  Språkintroduktions elever på cykelutflykt Cykelutflykt till Görveln
  Si6 var på cykelutflykt till Görveln som idrottslektion. Utsikten var fin tyckte de. Nyfödda lammen kunde vi ej titta på då fåren behövde lugn och ro idag.
  Läs mer
 • 2016-04-13
  Besök på Blocentralen Besök på Hötorgets blodcentral
  Es2 fick på idrott och hälsa en föreläsning om blod på Hötorgets blodcentral. Efter det blev det 5 nya blodgivare. Landstinget bjöd också på macka och festis för att de fick informera våra hjältar från Jakobsberg.
  Läs mer
 • 2016-03-14
  Elerver borrar i säbysjön Naturguidning vid Säbysjön
  I kursen naturguidning var BF2 vid Säbysjön och lärde sig borra hål i isen. Vid en framtida livsmedelsbrist klarar sig alltså klassen på eget fiske och potatis.
  Läs mer
 • 2016-02-23
  Årets uf-skola Årets UF-skola
  Mälargymnasiet tog idag hem det prestigefyllda priset "Årets UF-skola". Vi är otroligt stolta och glada men framför allt inspirerade och taggade inför kommande UF-år.
  Läs mer
 • 2016-02-19
  filmaffischer Skräckfilmstrailers

  Låt dig skrämmas av våra bildestet 1:ors fantastiska trailers.                   
  Läs mer
 • 2016-02-19
  Alla på snö Alla på snö
  Bf 3 deltog som ledare för åk4 i " alla på snö". Nytt för året var skidskytte med lasergevär. Övriga grenar var slalom, längdskidor och tipspromenad.Vädret och humöret på topp delvis tack vare trevligt umgänge med realgymnasiet Liljeholmen som också hade ledare där.
  Läs mer
 • 2016-02-16
  Filmaffischer Novellfilmer

  Under två fördjupningsveckor har bildesteterna bara haft film på schemat.
  Läs mer
 • 2016-02-16
  Elever spelar rollspel på Folk och försvar Rollspel på Folk och försvar

  Sa 2 spelar rollspel på Folk och Försvarlänk till annan webbplats i samhällskunskap 2. Vi läser internationell politik och tillämpar just nu våra kunskaper praktiskt.
  Läs mer
 • 2016-02-16
  Mahmut och Mariella framför KUBEN KUB på plats!länk till annan webbplats
  Då var vår KUB äntligen på plats, i skydd av mörkret kom den sent på tisdags kväll den 2 februari.

  Läs mer
 • 2016-02-05
  Funkismello i järfälla Vinnare av 2016 FunkisMello i Järfälla
  I söndags, den 31 januari, var Järfällas delfinal i FunkisMello. Det var 14 artister i 11 bidrag. Det vinnande bidraget var The Girls som går i Mälargymnasiets Särskola. De heter, Saron Mehari, Samah Shafaray och Aysenur Erzurum. Låten heter ”Du är vackrast för mig” och är skriven av Dag Palm, musiklärare.
  Läs mer
 • 2016-02-03
  Prins Daniel föreläser i aulan Prins Daniel på besök
  Förväntansfulla elever hade idag samlats i aulan för att få lyssna på H.K.H. Prins Daniellänk till annan webbplats. Med utgångspunkt från projektet Prins Daniels Fellowshiplänk till annan webbplats ledde moderatorn Leo Razzaklänk till annan webbplats ett både humoristiskt och inspirerande scensamtal mellan Prins Daniel och entreprenörerna Susanne Najafi och Niklas Adalberth.
  Läs mer
 • 2016-01-26
  Musikalen affisch Musikalen musikalen premiär 6 feb
  Vi hälsar alla välkomna till vår tionde musikal på tjugo år! Lördagen den 6 februari och en vecka framåt presenterar Mälargymnasiets estetelever musikalen Musikalen!Spelplatsen är till vår stora glädje återigen Mälargymnasiets aula.

  Läs mer
 • 2016-01-12
  Lergubbar Lera blir film

  På Linda Svanbergs bildlektioner möts skapandet med händerna och den digitala världen. I filmer berättar eleverna med hjälp av lerfigurer om skolhändelser som etsat sig fast.
  Läs mer
 • 2015-12-11
  Kuben under kyssen Kubprojektet

  Vi är stolta och förväntansfulla över att vara en av 30 st skolor som tillsammans med Raoul Wallenberg Academylänk till annan webbplats och Friendslänk till annan webbplats 2016 arbetar med mänskliga rättigheter och skyldigheter.
  Läs mer
 • 2015-11-17
  Mr Müssli Mr Müsli UF på Rådgivarträff
  Mr Müsli UF blev utvalda av 1100 UF-företag att ställa ut på Ung Företagsverksamhets Rådgivarträfflänk till annan webbplats. Tillsammans med sin rådgivare Fanny Strömstedt och årets UF- lärare Lena Landberg Lillqvist representerade de Mälargymnasiet och Järfälla kommun på Grant Thornton, UF Stockholm.
  Läs mer
 • 2015-11-10
  Soptipp Studiebesök på soptippen
  Studiebesöket på soptippen blev startskottet för ett spännande och roligt projekt som synliggör Bildesteternas illustrationssatsning!
  Läs mer
 • 2015-11-04
  Musikesteter uppträder Singer/songwriter-café
  5 nov i K-huset

  Singer/songwriter-café i K-huset
  Torsdag 5 november kl. 19:15
  Personligt, lågmält och akustiskt!
  Singer/songwriter-gruppen i ES3 framför egna och andras låtar. VÄLKOMNA!
  Här kommer ett smakprov...

  Läs mer
 • 2015-10-30
  Höstmarknad på Jakobsbergs torg Höstmarknad
  På Höstmarknaden i Jakobsbergs centrum den 8/10 kunde man stödja våra UF-företag. Utställarna består av en mix av elever från yrkesprogrammen; Handels- och administrationsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Restaurang och livsmedelsprogrammet samt en elev från Särskolan.
  Läs mer
 • 2015-10-08
  Elev gör pannkakor Pannkakor i solsken
  Bf2 var på Kvarnkullen och lärde sig använda spritkök.Vi stekte pannkakor och de smakade prima. Vid nästa strömavbrott öppnar vi gatukök.En härlig höstdag med solsken.
  Läs mer
 • 2015-10-08
  höstmarknad 2015 Höstmarknad i
  Jakobsbergs Centrum

  Träffa våra elever från Yrkesprogrammen NU på Höstmarknaden i Jakobsbergs centrum! Vi finns på torget utanför Coop 10:00-14:00 idag!
  Läs mer
 • 2015-10-02
  Elev klappar får Lång-vandring för Bf2
  Inom kursen naturguidning var bf2 på lång-vandring. Nåja, i jämförelse med de vandringar som nu sker i Europa så var det kanske ej så långt.... 10km blev det dock.
  Läs mer
Samgymnasiet

08-580 283 08
Mälarvägen 2   
177 42 Järfälla
malargymnasiet@jarfalla.se 


Personal

Vi jobbar på Mälargymnasiet


Sjukanmälan

08-580 283 73

Kontakta oss | Frågor & svar