Välkommen till Svetsarvägens förskola

Vi på Svetsarvägens Förskola ser barn som nyfikna, kunniga, forskande och aktiva i sökandet av kunskap med en inneboende kraft att lära. Det innebär att vi i personalen intar roller som handledare, medupptäckare, problematiserare, utmanare, spänningsskapare och observatörer. Det gör att verksamheter utgår i stort från barnens tankar och deras intressen.

Förskolan har en stor spännande och utmanande gård som inbjuder till varierade lekar och övningar för motorik. Inne har vi stora och ljusa lokaler med en tydlig miljö för utforskande, skapande, lek, bygg och konstruktion. Förskolan arbetar mycket med skapande aktiviteter och har stora ateljéer på båda avdelningarna.

Maten tillagas av egen kock som lagar god och näringsriktig mat där allt lagas från grunden. Kocken på förskolan, Roger, har sammanställt en köksfilosofi som han gärna delar med sig av.

Reggio Emilia

Vi hämtar inspiration från de kommunala förskolorna i Reggio Emilia i norra Italien. Vi har haft möjlighet att låta delar av personalen besöka förskolorna där.

Teckningar från Svetsarvägens förskola

Svetsarvägen 1
176 73 Järfälla

Förskolechef
Laila Kärnlöf
08-580 281 79
laila.karnlof@jarfalla.se

Biträdande förskolechef
Lena Ericsson
08-580 291 26
lena.ericson@jarfalla.se

Administrativ assistent (Placeringsansvarig)
Katarina Windahl
08-580 287 33
katarina.windahl@jarfalla.se 

För visning av vår förskola, välkommen att kontakta

Karin
08-580 289 81

Jeanette
08-580 289 82

Kontakta oss | Frågor & svar