2016-09-14

Viksjöskolans arbete prisades av landstinget

Under tisdagen tog skolans rektor Johan Nyström Hjertvinge och SO-läraren Charlotta Granath emot priset för deras arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Priset delas ut årligen av Stockholms läns landsting. Priset belönar personer, institutioner eller organisationer som på ett engagerat sätt främjar samexistens mellan olika kulturer i samhället. Viksjöskolans elevråd hade tidigare under året nominerat skolans rektor och förstelärare i demokratifrågor till priset.

Delar av elevrådets motivering:
"Vi följer Johan och Charlotta i stort sett varje dag i vardagen och ser att deras arbete kommer alla till del, vi pratar med dem och vi blir lyssnade till. Vi kan påverka och vi får ta ansvar, samtidigt som vi får vägledning, för det behöver vi också!

Både vår rektor och vår lärare driver ett jätteviktigt arbete som kommer många, många till del och vi hoppas att det engagemang som dem har kan spridas och uppmärksammas av Stockholms läns landsting. Fler skolor, rektorer och lärare borde ta efter så att vi kan få ett medmänskligare samhälle. Charlotta och Johan vet hur man kan få det att fungera på riktigt!" 

Järfälla växer, är du lärare eller pedagog och vill jobba hos oss? Här hittar du lediga jobb inom kommunen.