2017-03-22

EU- och handelsminister besökte Viksjöskolan 

Foto: Charlotta Granath, Viksjöskolan

Ann Linde, EU- och handelsminister, besökte under dagen Viksjöskolan. Vår skola har nyligen utsetts till ambassadörsskola inom EU.

Under dagen tog Ann Linde del av Viksjöskolans demokratiarbete och den pågående utbildningen till juniorambassadörer för Europaparlamentet. Viksjöskolan kommer den 9 maj uppmärksamma Europadagen som ”elevernas dag” och gjorde under besöket en övning och intervju med EU-ministern kopplat till arbetet inför den 9 maj.

– Vet man mer om EU så vet man också hur man kan påverka, sa Ann Linde under sitt besök när hon svarade på eleverna Vilmer Kasteviks och Sigrid Schönnings frågor.

Rektor: "Viktigt demokratiarbete"

– Viksjöskolan är hedrade över ett besök från Sveriges EU- och handelsminister. Det är en bra möjlighet för våra elever att visa upp skolans viktiga demokratiarbete samt hur vi arbetar i vår nya roll som ambassadörsskola till Europaparlamentet. Två betydelsefulla inslag i Viksjöskolans undervisning för att stärka demokratin samt höja medvetenheten och kunskapen om EU, säger Viksjöskolans rektor Johan Nyström Hjertvinge.

Järfälla växer, är du lärare och vill jobba hos oss?
Här hittar du lediga jobb inom kommunen.