2016-11-02

Fritidsaktiviteter för unga med funktionsnedsättning

Fritidsnätet är en webbplats där barn och unga med funktionsnedsättning hittar samlad och anpassad information om fritidsaktiviteter i Stockholm län. Den 21 oktober lanserades en ny uppdaterad version av fritidsnätet – Fritidsnätet 3.0.

Många föreningar och organisationer i Stockholmsområdet välkomnar barn och unga som behöver extra stöd. Det finns ett nätverk bestående av 19 kommuner och Habilitering & Hälsa (landstinget) som tagit fram webbplatsen Fritidsnätetlänk till annan webbplats med hundratals fritidsaktörer för denna målgrupp. Nu har Fritidsnätet uppdaterats med helt ny design och nya funktioner. Bland annat har en användbar karttjänst tagits fram. Med tydligare geografisk överblick blir det enklare att söka sig fram till rätt fritidsaktivitet.

Här hittar du Fritidsnätetlänk till annan webbplats

Evenemangskalender

Dessutom har en praktisk evenemangskalender tillkommit, som gör det lätt att se vad som är på gång kommande veckorna. - Alla barn och ungdomar gynnas av att ha en rolig fritid, men för barn och ungdomar med funktionsnedsättning kan det vara livsavgörande. Det kan betyda vägen till glädje och gemenskap istället för psykisk ohälsa och utanförskap. Många har hittat rätt aktivitet tack vare Fritidsnätet. Vi hoppas att fler får upp ögonen för de möjligheter vår webbplats kan erbjuda, säger Malin Bernt, samordnare för fritidsfrågor för barn och unga med funktionsnedsättning i Stockholms stad. Bakom satsningen står Föreningen för Storstockholms kultur och fritidschefers (FSKF) nätverk för funktionshindersfrågor i Stockholms län.

Samarbete med andra kommuner

Kommunerna som ingår är Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nynäshamn, Sollentuna, Stockholm, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Värmdö, samt Österåker tillsammans med Habilitering & Hälsa i landstingets regi.

Kontaktperson i Järfälla kommun är Jenny Rosendahl, samordnare för fritidsfrågor för barn och unga med funktionsnedsättning.
E-post: jenny.rosendahl@jarfalla.se

Kontakta oss

Servicecenter

Vi svarar på dina frågor

Måndag–torsdag kl 8–16.45
Fredag kl 8–15

Kontakta oss | Frågor & svar